Uite de ce e bine sa mananci ceapa rosie! Leguma previne boli ca arteroscleroza, cancerul si multe altele

Oana Cuzino a postat pe blogul ei un articol despre beneficiile pe care ceapa rosie le are pentru organism.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

"Una dintre cele mai populare şi mai versatile legume este ceapa. Folosită deseori în mâncarea gătită, dar şi în salate, ceapa are multiple beneficii. Ceapa roşie, cu precădere, este bogată în nutrienţi precum vitamina C, potasiu, calciu, fosfor, zinc, antioxidanţi. Pe lângă acestea, ceapa roşie are şi multiple proprietăţi medicinale:


Ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare şi previne bolile inimii
Previne cancerul şi arteroscleroza
Contribuie în tratamentul bolilor precum astmul şi sinuzita
Ajută la tratarea hipertensiunii arteriale
Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge
Ajută la combaterea radicalilor liberi
Favorizeaază tratamentul împotriva colesterolului „rău” şi al trigliceridelor
Favorizează eliminarea paraziţilor intestinale
Ajută la combaterea infecţiilor
Ajută la tratamentul tusei şi al răcelilor
Îmbunătăţeşte tranzitul intestinal
Stimulează circulaţia sanguină
Ajută la eliminarea toxinelor din corp
Contribuie la un somn liniştitor
Ajută la combaterea şi tratarea alergiilor


Pentru a profita de beneficiile sale la nivel optim, ceapa roţie trebuie consumată crudă, în salate sau sub formă de infuzie",
a scris Oana Cuzino pe blog.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate