Ultima dorință a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu! Omul care i-a împușcat a făcut dezvăluiri: "M-au rugat..."

Ultima dorință a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu! Omul care i-a împușcat pe 25 decembrie 1989 a făcut dezvăluiri: "M-au rugat..."

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Omul care i-a executat pe Elena și Nicolae Ceaușescu a făcut dezvăluiri despre ultima lor dorință.

Elena Ceaușescu și Nicolae Ceaușescu au fost executați pe 25 decembrie 1989. Bărbatul care i-a împușcat a spus care a fost ultima dorință a soților Ceaușescu.

Într-un interviu care a apărut în cartea "Revoluția inocenților", Ionel Boeru, comandantul plutonului care i-a executat pe soții Ceaușescu, a vorbit despre ce s-a întâmplat atunci.

Ultima dorință a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu! Omul care i-a împușcat a făcut dezvăluiri: "M-au rugat..."

„O chestie interesantă în proces, pe care am remarcat-o și eu, oarecum surprins, și apoi le-am spus-o la toți, la ziariști mă refer… Este vorba despre momentul preliminar execuției, când s-a pus problema ca să-i ducem la zid pe rând, să-i împușcăm separat, începând cu el.Atunci, ei înțelegând cum se pune problema, s-au opus, ca să spun așa, insistând să moară împreună, ea îndeosebi, și asta a și rămas, până la urmă, ca un fel de ultimă dorință a lor, ca și condamnați. Se iubeau foarte mut, asta da…, atunci am văzut! De aceea au și insistat, aproape că ne-au rugat ….”, a declarat colonelul Ionel Boeru. Întrebat dacă i-a fost milă de soții Ceaușescu, bărbatul a răspuns fără să stea prea mult timp pe gânduri: „Milă? Era vorba de pielea mea, ce milă să mai am!?”.

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Alex Bodi nu mai formeză un cuplu? Cum s-a dat diva de gol

Citeste si: L-a întâlnit pe Alex la ocazie și l-a întrebat cine e. Răspunsul l-a făcut să își înghită cuvintele

Citeste si: Bianca Rus, snopită în bătaie de soț: "Am cerut un ordin de protecție, mi s-a spus de la Judecătorie că e nevoie să curgă sânge. M-au întrebat dacă am ajuns pe targă, dacă încă mai am dinți"

„Sunt mai multe probleme: Eram trei oameni, nu tot plutonul; și la pregătirea care s-a făcut înainte de proces, Stănculescu ne-a zis clar: „Îi luăm, îi ducem și-i împușcăm”, nimic de preot, de comandă, de altceva asemenea. Din sala de judecată ne-a zis iarăși la fel unul, un locotentent-colonel de artilerie, ceistul cu insulina, Gheorghe Ștefan: „Luați-i și împușcați-i!” Eu tot timpul mă gândeam că dacă ceilalți doi nu pun armele la foc automat, se poate întâmpla să ratăm sau cine mai știe ce, că ordinul era să tragem tot ce era în încărcător. Și asta e, când am dat comanda “Foc!”, eu am și tras și apăsat pe trăgaci. Și așa a fost, unul a tras un singur cartuș, celălalt trei”, a mai spus Boeru, cel care i-a executat pe Elena și Nicolae Ceaușescu.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate