

Iarna îşi intră tot mai mult în drepturi, iar meteorologii au emis noi avertizări meteo de vreme rea. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 20 decembrie 2018 – 21 decembrie 2018 - ora 20:00.
Vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi variabil, temporar noros.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales pe creste, unde izolat va spulbera zăpada.
Peste 1800 m: temperaturi minime: -9 la -7 gr.C; temperaturi maxime: -5 la -2 gr.C
Sub 1800 m: temperaturi minime: -7 la -4 gr.C; temperaturi maxime: -2 la 3 gr.C
Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivele Făgăraş şi Bucegi:
La suprafaţă stratul de până la 40-50 cm de zăpadă căzută în zilele precedente, format din cristale identificabile şi faţetate, având intercalate cruste subţiri de gheaţă, are rezistenţă scăzută şi este
puţin stabilizat. Pe văi se întâlnesc plăci de vânt iar în zonele adăpostite sunt acumulări mai însemnate de zăpadă. Pe majoritatea pantelor suficient de înclinate se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii şi izolat mari, riscul fiind amplificat de supraîncărcări oricât de slabe.
La altitudini mai mici de 1800 m: RISC ÎNSEMNAT: Pe fondul temperaturilor diurne uşor pozitive zăpada
se va tasa şi va duce la creşterea uşoară a coeziunii între cristale şi a stabilităţii stratului, mai ales la altitudini joase. Spre 1800 metri, partea superioară a stratului işi menţine stabilitatea scăzută, astfel încât declanşările de avalanşe vor fi posibile la supraîncărcări slabe pe numeroase pante suficient de înclinate. Există şi posibilitatea de declanşare a avalanşelor spontane de dimensiuni mici.
RISC ÎNSEMNAT: Zăpada va continua să se taseze datorită vântului din sector
predominant sudic şi a temperaturilor diurne uşor pozitive până la altitudini de 1600
- 1700 metri. În zona înaltă se menţine stratul puţin stabilizat, cu rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale. Sunt formate plăci de vânt, iar pe văi depozite însemnate. Astfel, pe numeroase pante suficient de înclinate se pot declanşa avalanşe atât spontan, cât mai ales la supraîncărcări.