Ultima oră! Florin Cîțu, primele declarații după tragedia de la Spitalul Victor Babeș

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații după tragedia de la Spitalul Victor Babeș.

florin citu
Autor: Clara Ionescu

In articol:

În momentul transmiterii acestei știri, Florin Cîțu susține o declarație de presă cu privire la tragedia care a avut loc luni seara, 12 aprilie, la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Trei persoane au decedat într-un TIR ATI, după ce  s-a oprit alimentarea cu oxigen . 

Principalele declarații ale premierului României:

- În această seară încă o tragedie în România la spitalul Victor Babeș. Trei persoane au decedat, în acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor îndoliate! Din ce știm până acum a fost un accident, dar a început și o anchetă. I-am cerut ministrului de Interne ca ancheta să fie cât mai rapidă și transparentă pentru că vinovații trebuie să răspundă. 

Citeste si: Tragedie la Spitalul Victor Babeș! Trei pacienți COVID, morți după ce oxigenul în TIR-ul ATI s-a oprit

- Presiunea pe spitale e foarte mare, trebuie cu toții să ajutăm, de aceea am spus că vaccinarea e singura soluție. Cetățenii au nevoie de explicații. De aceea l-am adus pe domnul Arafat aici, să răspundă la întrebări. Trebuie să comunicăm mai mult.

Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. 

- Vom continua să acționăm pentru a avea mai multe paturi ATI. Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Sperăm să nu se mai întâmple. Dar pentru a nu mai avea, trebuie să accelerăm campania de vaccinare.

raed arafat
Ce a dus la tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Bucureși? Explicațiile date de Raed Arafat [Sursa foto: Captura Video]

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Raed Arafat, declarații în urma tragediei de la Spitalul Victor Babeș 

- În primul rând transmit condoleanțe. Ce spun acum poate fi modificat în funcție de ce date vor apărea. Ce vă spun acum e ce știu la acest moment. Ce s-a întâmplat poate fi modificat în urma anchetei. Comunic cu rezerva că situația e sub anchetă

- TIR-urile de ATI sunt fabricate ca să funcționeze în 2 modalități. Una

este total independentă pe butelii de oxigen și generator propriu, când funcționează câteva ore. Când funcționează pe perioadă mai lungă, ele se conectează la sursa de oxigen permanentă de regulă a spitalului. Acolo există reductoare, care controlează presiunea de oxigen. 

- Presiunea nu trebuie să fie lăsată să urce în jur la 5,8 maxim. Azi la un anumit moment presiunea a crescut peste 6. Cum? De ce? Asta face obiectul anchetei.

- Ventilatoarele care sunt de fabricație americană, când se depășește 6 bari intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Asta se pare că s-a întâmplat azi când ventilatoarele s-au oprit toate. Colegii au lucrat imediat să remedieze situația și să ventileze pacienții. Nu erau toți intubați.

- Era un reprezentant al firmei care întreține ventilatoarele în curtea spitalului, dar nu a dorit să intre în TIR și să ajute, pentru că erau pacienți COVID. A preferat să rămână afară și să dea anumite indicații colegilor din TIR.

- Unii pacienți deși au fost luați pe ventilație manuală au intrat în stop. Cinci pacienți au fost transferați. La acest moment este o anchetă a Poliției Capitalei care va stabili ce s-a întâmplat.

- Compania care a verificat ventilatoarele ulterior, clar că în jurul 16.25 ora României s-ar fi crescut presiunea brusc peste 6. Asta explică clar urgența care a apărut. Personal am aflat după ora 17.00. S-a ținut legătura și de către mine și doctorul Călin Alexandru cu managerul de la spital, s-au trimis echipaje acolo.

- Instalația la TIR se face de firme autorizate și este făcut de o firmă specializată contractată de spital, de primărie. TIR-ul a funcționat luni de zile în Argeș și acum a funcționat fără probleme sâmbătă, duminică și azi până după-amiază fără probleme. Presiunea să fie mai mare înseamnă că de undeva s-a dat drumul sau cumva a crescut. Trebuie văzut dacă a fost eroare umană sau defecțiune tehnică. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Soluție de succes în lupta cu bătrânețea! Țara care combină cu succes orfelinatele cu azilurile de bătrâni

Caz neobișnuit în Ploiești! Tânăr lăsat fără permis după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant

Titi Aur, declarații cutremurătoare de pe patul de spital! "Eram cu două surse de oxigen, nu aveam aer"

Luna în Gemeni aduce schimbări foarte bune pentru 5 zodii

O cunoscută prezentatoare de la Pro TV, îndrăgostită de Bendeac. Actorul a dat-o de gol: Eu nu i-am întors sentimentele

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

Motivul ciudat pentru care a fost arestat Bill Gates. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies