Ultima oră. Guvernul majorează alocațiile pentru copii săptămâna aceasta

Executivul va majora indemnizatiile pentru minori săptămâna aceasta în ședința de Guvern. Creșterea ar urma să fie de 10 - 20%.

Distribuie pe:

Ultima oră. Guvernul majorează alocațiile pentru copii săptămâna aceasta
Ultima oră. Guvernul majorează alocațiile pentru copii săptămâna aceasta

Majorarea alocațiilor a ajuns pe masa Guvernului. Indemnizațiile pentru minori ar urma să fie mai mari cu 10 - 20%, potrivit Digi24.

Premierul Ludovic Orban spunea că dublarea alocațiilor nu este posibilă, însă Guvernul va asigura o creștere constantă a acestora.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, declara premierul.

Citeste si: Un bărbat, abandonat de soție din cauza problemelor de sănătate, se luptă să-și salveze viața. Vladimir are nevoie urgent de 12.000 de euro pentru a putea trăi. „Soția mea se săturase”

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Clipe de groază pentru Florin Salam! Fratele lui este internat în spital! Suferă de aceeași boală care a răpus-o pe Fănica

Citeste si: Vouchere de vacanţă 2020, pe suport electronic. Ce angajaţi din România beneficiază şi care este valoarea tichetelor

Astfel că, proiectul ajuns pe masa Executivului ia în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, în funcție de cât va permite bugetul. Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru anunța că Guvernul va propune o creștere a alocațiilor, dar că procentul va fi unul sustenabil pentru buget. 

„A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, spunea ministrul Muncii.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Roxana Dobre și Florin Salam, sărut pătimaș în văzul tuturor! Cum s-au afișat cei doi

Un bărbat, abandonat de soție din cauza problemelor de sănătate, se luptă să-și salveze viața. Vladimir are nevoie urgent de 12.000 de euro pentru a putea trăi. „Soția mea se...

Gest dureros făcut de mama Alexandrei Măceşanu, la un an de la dispariția fetei: „Este foarte greu să spun în cuvinte”

Puterea Dragostei sezonul 3 a început! Cine sunt noii concurenți

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies