Ultimă oră! Nelu Tataru a anunțat prelungirea stării de alertă

Nelu Tataru a anunțat că starea de alertă care ar fi trebuit să se termine pe 17 iulie, va fi prelungită.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

Ultimă oră! Nelu Tataru a anunțat prelungirea stării de alertă


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că starea de alertă care ar fi trebuit să se termine pe 17 iulie, va fi prelungită.

Nelu Tătaru a declarat că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, potrvit Mediafax. De asemenea, el a mai declarat că asimptomaticii vor sta în izolarea la domiciliu, iar pacienții cu simptome de coronavirus vor fi supuși unor evaluari timp de 48 de ore, la spital.

Citeste si: Șanse mici ca școala să se desfășoare în mod normal.Orele exclusiv online, prima variantă a Ministrului Educației

Citeste si: Cele mai compromițătoare dezvăluiri despre Meghan și Harry. Cuplul e revoltat - evz.ro

Ministrul Sănătății a mai declarat că pacientul nu va mai avea voie să refuze tratamentul.

Citeste si: Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD: „Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a poate zeci, chiar sute de români”

Guvernul va prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile 

Având în vedere că de la relaxarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, numărul cazurilor este într-o continuă creștere, oficialii au decis să prelungească starea de alertă. Ministrul Economiei a declarat în direct la Digi 24 în seara de 14 iulie, că cel mai probabil, miercuri, 15 iulie, se va vota starea de alertă. De asemenea, el a mai declarat că este de acord cu prelungirea stării de alertă pentru că românii trebuie să înțeleagă că este necesară respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială. 

fara descriere

Citeste si: Klaus Iohannis, vesti proaste pentru toti romanii! A facut anuntul ACUM: ''Este cea mai grava criza''

Ministrul Economiei a mai declarat că nu are o problemă cu programul teraselor, ci cu nerespectarea normelor. De asemenea, spune că a avut întâlniri cu reprezentanții HORECA, măsurile de deschidere a restaurantelor sunt pregătite, dar nu este optimist. Oficialul spune că „nu are sens să se deschidă restaurantele în interior, având în vedere că nu se respectă regulile în exterior”.  

La 1 august se va discuta din nou despre deschiderea restaurantelor, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate