Ultima oră! Primul caz de coronavirus confirmat în Spania

Un pacient care a călătorit recent în Spania a fost depistat ca fiind infectat cu coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

coronavirus în Spania


In articol:

Primul caz de coronavirus în Spania a fost confirmat în urmă cu puțin timp de autorități. Este vorba despre un rezident din Barcelona, care a călătorit în ultimele zile în nordul Italiei, potrivit rtve.es, citat de Mediafax

Rezidentul spaniol este internat la un spital din Barcelona. În plus, sunt şi cazurile medicului italian şi al soţiei sale, confirmaţi cu coronavirus , aceştia fiind în Tenerife. Cei doi aşteaptă al doilea test de confirmare. Şeful Guvernului, Pedro Sánchez, a solicitat, marţi „linişte” şi „încredere în sistemul de sănătate publică, care este remarcabil pentru acest tip de criză”, în declaraţiile acordate presei la intrarea în plenul Senatului, potrivit rtve.es.

Citeste si: Coronavirus România. Ce riscă persoanele care fac declarații false la frontieră privind țara din care vin! Au fost întocmite primele dosare penale

Citeste si: Culiţă Sterp vrea să cânte în Italia, deşi coronavirusul face ravagii! Fanii l-au avertizat să nu se ducă!

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu pacienții vindecați de CORONAVIRUS. Cum au reușit să scape din calea virusului ucigaș

Italianul infectat cu coronavirus a vizitat recent Craiova

Un cetățean italian de 71 de ani infectat cu coronvirus a vizitat România în perioada 18-22 februarie, informează Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax. Italianul a venit în vizită la rudele sale din Craiova și a avut mai multe întâlniri de afaceri, informează Mediafax.

„Bărbatul are cetăţenie italiană şi potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanţii MAE, printr-un comunicat de presă remis, marţi pentru Mediafax. 

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel a declarat că riscul ca italinul să fi transmis boala în timpul vizitei sale în România, este foarte mic. 

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubaţie. Ştim cu toţii că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubaţie, dar fără să aibă potenţial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

Știre în curs de actualizare

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate