Vedete

Ultima ora! Regele Dorin Cioaba a fost retinut!

Regele Dorin Cioaba a fost retinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe:

Autor: A. B.

 
In urma perchezitiilor facute miercuri dimineata, la locuinta familiei Cioaba. politistii au confiscat doua autoturisme de lux si aproape 250.000 de euro, in lei si valuta, potrivit antena3.ro.

 

Trei barbati au fost retinuţi, iar sotia lui Dorin Cioaba a fost ridicata, in acest dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu prejudiciu de peste cinci milioane euro.
 
Dorin Cioabă a spus că sunt vizate două societăţi administrate de către sotia lui, Sighişoara, care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive.
 
Conform Poliţiei, în perioada 2009-2014 reprezentanţii mai multor societăţi ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.