ULTIMĂ ORĂ! Spitalul Floreasca a rămas fără acreditare după ce a ascuns cazul femeii care a ars pe masa de operație

Spitalul Floreasca a rămas fără acreditare de funcționare pentru că a ascuns cazul pacientei de 66 de ani care a ars în timpul unei operații.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Spitalul de Urgență Floreasca a rămas azi fără acreditare.

Citeste si: Răspunsul șocant al șefului clinicii de Chirurgie Generală de la Floreasca, după ce pacienta arsă a murit: „Acum ce să facem, închidem spitalul?”

Citeste si: Pensionară din Iași, trimisă în judecată de procurori! Ce acuzații i se aduc femeii de 64 de ani

Citeste si: O tânără din Bihor a stârnit revolta pe internet! S-a fotografiat cu un cerb pe care tocmai îl împușcase

ULTIMĂ ORĂ! Spitalul Floreasca a rămas fără acreditare după ce a ascuns cazul femeii care a ars pe masa de operație

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a emis ordinul de suspendare a acreditării celui mai mare spital de urgență din țară. Decizia a venit după ce managementul unității a ascuns incidentul de săptămâna trecută, când o pacientă a luat foc pe masa de operație, informează Digi 24

– Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București.
– Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.
– În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.
Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii.
– Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.
– Încetarea suspendării acreditării unității sanitare se constată prin ordin al Președintelui A.N.M.C.S. după verificarea remedierii neconformităților cuprinse în planul de măsuri.
– Remedierea deficiențelor care au dus la suspendarea acreditării reprezintă condiția obligatorie în vederea inițierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgentă București în cadrul ciclului II de acreditare.
Menționăm că Ministrul Sănătății a fost informat despre decizia de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgentă București”, se arată în comunicatul emis de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate