Ultima zi de liceu pentru 250.000 de elevi. Când urmează examenul maturității pentru liceeni?

Iată când este ultima zi de liceu pentru elevi, dar și când vor susține examenul de maturitate!

Autor: Sabrina Saghin

In articol:

Ultima zi de liceu este întotdeauna foarte așteptată, însă atunci când vine, toate emoțiile încep să se resimtă și îți dorești să mai fii elev măcar pentru o zi. Iată că a venit și momentul în care îți poți lua rămas-bun de la colegi și profesori și începi să mergi pe un drum nou, plin de necunoscut.

Vezi care este programul examenului de maturitate și când vor susține absolvenții de liceu probele!

Astăzi este ultima zi de liceu pentru 250.000 de elevi

Astăzi, 2 iunie 2023, elevii claselor a 12-a își văd pentru ultima dată colegii și profesorii. Pentru ei este o zi specială, dar și tristă, care marchează încheierea unei etape importante din viața lor și deschide ușa către noi aventuri și oportunități.

În mijlocul emoțiilor și amintirilor care îi învăluie, acești tineri își iau rămas bun de la mediul școlar în care au petrecut patru ani plini de experiențe și își întorc privirea spre viitor, cu visuri și aspirații care așteaptă să fie împlinite.

Deși anii de liceu nu au fost cei pe care ar fi trebuit să îi trăiască la maxim, având în vedere că pandemia de Covid i-au ținut departe de colegi și profesori, ultima zi de liceu este momentul perfect de a reaminti și a rememora amintirile prețioase pe care elevii le-au strâns de-a lungul timpului, indiferent

că au fost față în față sau prin intermediul unui ecran.

Citește și: Greva profesorilor continuă! Ministrul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu examenele naționale: „Dacă situaţia o va impune, putem modifica structura anului şcolar”

Citeste si: Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Ultima zi de liceu pentru 250.000 de elevi

Ultima zi de liceu pentru 250.000 de elevi

[Sursa foto: Shutterstock]

Când urmează examenul maturității pentru absolvenții de liceu

Ultima zi de liceu a venit atât de repede, încât absolvenții de liceu nici nu și-au dat seama. Iată, totuși, că mai au un prag de trecut și anume examenul de Bacalaureat, care este foarte important pentru elevii claselor a 12-a.

Deși profesorii sunt în plină grevă, Ministerul Educației a anunțat deja programul după care se vor desfășura evenimentele în următoarea perioadă pentru absolvenții de liceu.

Astfel, Ministerul Educației a publicat și cererea tip pentru înscrierile la bacalaureat, care vor avea loc în perioada 29 mai – 7 iunie 2023. În data de 2 iunie elevii claselor a 12-a vor merge pentru ultima zi la liceu, urmând ca pentru câteva zile să repete, pentru ultima dată, lecțiile pentru examen.

În perioada 12 – 14 iunie 2023 se va susține evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar în perioada 14 – 15 iunie 2023 vor fi cele în limba maternă.

Între 14 și 16 iunie 2023 va fi evaluarea competențelor digitale, urmând ca între 19 și 21 iunie 2023 absolvenții de liceu să susțină evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele acestor evaluări vor fi notate cu calificative.

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Reacția acidă a lui Tavi Colen după declarațiile lui Alin Oprea de la nunta cu Medana: "Nu se pune problema să mă mai intereseze vreodată”- radioimpuls.ro

Citește și: Când se fac înscrierile la Bacalaureat 2023. Iată calendarul complet al examenului de BAC 2023

În data de 26 iunie, absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la Limba și Literatura Română, pe 27 iunie va fi proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie, proba la alegere a profilului și specializării.

În data de 29 iunie se va susține proba la Limba și Literatura maternă, iar pe 3 iulie 2023 se vor afișa rezultatele. Pentru cei nemulțumiți, vor avea ocazia să li se recorecteze lucrările, dacă vor depune contestații între orele 12 și 18, în aceeași zi.

Pe 7 iulie 2023 se vor afișa rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat.

Surse: edupedu.ro, euronews.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Program Poșta Română: 5 iunie 2023. Vezi după ce orar funcționează oficiile poștale în a doua zi de Rusalii

Programul băncilor: 5 iunie 2023. Vezi dacă instituțiile bancare sunt deschise în a doua zi de Rusalii

Detaliul ciudat în cazul morții lui DJ Lalla, găsită fără suflare pe plajă în Mamaia

Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”

Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Au apărut detalii cutremurătoare care ar juca un rol important în aflarea cauzei morții tinerei care a fost găsită moartă pe plaja din Mamaia

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies