LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Ultimele cuvinte ale medicului chinez care a anunțat primul epidemia de coronavirus: „Praful s-a așternut, iar diagnosticul...”

Doctorul Li Wenliang a fost primul medic care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul răspândirii virusului COVID-19. Împreună cu alți șapte doctori, el a fost pedepsit pentru avertismentele pe care l-e afăcut.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Ultimele cuvinte ale medicului care a anunțat epidemia de coronavirus


In articol:

Viața medicului oftalmolog Li Wenliang a fost răpusă de virusului pe care a încercat din răsputeri să-l facă cunoscut mai multor oameni. Doctorul a început să vorbească despre COVID-19 la finalul lunii decembrie a anului trecut.

El spunea că a examinat un pacient cu simptome similare virusului SARS. Doctorul a povestit despre cele întâmplate pe social media. Avertizările sale au fost categorizate de oamenii legii ca pe niște știri false și zvonuri.

El a fost dus rapid la o secție de poliție locală și a fost amenințat.

Citeste si: Coronavirus România. Bilanțul a urcat la 367 de persoane infectate

Citeste si: Lora, aflată în izolare în Bali, nu poate trece peste moartea mamei ei: „Dacă aş fi putut să stau în casă ca tu să fii lângă mine..”

Citeste si: Măsurile economice pentru sprijinirea mediului de afaceri şi cele de protecţie socială în contextul pandemiei de coronavirus au intrat în vigoare

Medicul a fost amenințat de polițiști: „Încetează cu acest comportament ilegal!”

O conversație dintre Li Wenliang și poliști a fost făcută public, după moartea doctorului, relatează Daily Star. În timpul discuției, bărbatul este avertizat că are un comportament ilegal și va fi pedepsit comfrom legii dacă mai continuă să vorbească despre coronavirus.

Ultimele cuvinte ale medicului care a anunțat epidemia de coronavirus

Polițist: Autoritățile vor să cooperezi, ascăltă ce spune poliția și încetează cu acest comportament ilegal. Poți face asta?
Li Wenliang: Pot.
Polițist: Dacă insiști cu aceste concepții și continui activitățile ilegale, ve fi pedepsit conform legii. Înțelegi?
Li Wenliang: Înțeleg.

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Li Wenliang, de pe patul de spital

Înainte să moară, doctorul a publicat o fotografie cu el pe rețelele de socializare, de pe patul de spital.

„Astăzi, testul a ieșit pozitiv, praful s-a așternut, iar diagnosticul a fost confirmat”, a fost mesajul doctorului. (Citeste si: Actele normative referitoare la măsuri economice şi zile libere pentru părinţi, publicate în Monitorul Oficial)

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate