Ultimele informații din partea Guvernului pentru români. Ce trebuie să știm

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria. Aceasta a survenit după ce numărul victimelor virusului COVID-19 a crescut.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Ultimele informații din partea Guvernului pentru români. Ce trebuie să știm
Ultimele informații din partea Guvernului pentru români. Ce trebuie să știm

De menționat că în sală au avut voie să intre doar reporterii, în număr de 12, acest detaliu făcând parte din respectarea restricțiilor emise de instituțiile statului în momentul declanșării pandemiei de COVID-19. Toți cei prezenți au fost obligați să își dezinfecteze mâinile, să poarte măști și mănuși de protecție.

„Suntem toți în această luptă. Nu reușim întodeauna să îi protejăm pe toți. Este o lovitură pentru noi să pierdem oameni. 

În această perioadă, societatea este supusă unei perioade grele, fără precedent. Este un sistem cu multe neajunsuri, cu investiții limitate sau prost gestionate. Este o realitate pe care o știam și care acum își arată lipsurile.

Am găsit personal insuficient. Sunt oameni puțini, lucrează 24 ore din 24 de ore. Vom căuta să suplimentăm forțele de muncă cu 25%.

Vârsta media a deceselor este de 66 de ani. 16,2% din cazurile confirmate au fost înregistrate în cadrul personalului medical.

Avem trei focare de infecție în țară: Suceava, Deva și Arad, dar nu luăm în calcul să băgăm în carantină orașul. Avem niște indicatori pe care îi primim zilnic și luăm decizii în funcție de aceștia. 

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

La Suceava lucrurile încep să reintre pe făgașul normal. Au fost refăcute circuitele în cadrul spitalului

Guvernul a decis ca toate unitățile medicale să fie transferate sub autoritatea ministerului pe perioada pandemiei.

Guvernul a alocat fonduri de 350 de milioane de lei pentru combaterea COVID-19.

Orice rețetă este valabilă 90 de zile.

Cei care nu pot da sunt rezidenți, dar nu pot da examenul de medic specialist, li s-au prelungit perioadele.

Frații mei, România are nevoie de voi. Este un moment dificil, oamenii trebuie să știe că se pot baza pe noi. Medicii au demonstrat și înainte de 1989 că medicina românească nu a clacat. Fiți alături de mine pentru pacienții noștri.

Nu sunteți singuri! Acest virus ne-a schimbat radical viața. Cu toți ne întrebăm cât va dura, când ne vom întoarce la viața de acum două luni, să ne întoarcem la normalitate.

Echipa ministerului Sănătății lucrează 24 de ore din 24 de ore. Rugăm cetățenii să respecte recomandările, nu au fost date pentru a îngrădi libertatea, ci ca să trecem peste această perioadă. Am fost chemați să vâslim în aceeași barcă.

După analiza făcută în teritoriu, am văzut discrepanțe uriașe între raport și distribuirea reală a resurselor. Voi continua vizitele în teritoriu, iar Corpul de Control va verifica modul în care sunt distribuite echipamentele. Deciziile vor fi luate în funcție de ce am găsit și vom găsi în teritoriu.

Necesarul de ventilatoare depinde foarte mult de vârful pandemiei de COVID-19.

Sunt echipamente pentru medici, încercăm să luăm toate măsurile ca să nu mai plece medicii. Am luat în calcul un spor de periculozitate pentru medici. Nu s-a stabilit suma de 500 de euro, aceasta este discutată în acest moment.

Avem discuții cu fiecare ministru al Sănătății din Europa, dar e o regulă: fiecare pacient bolnav rămâne în acea țară. Nu știu cât ne ajută dacă ne uităm în Europa. Avem nevoie de multe, dar dacă ne uităm în jur, toți au nevoie. Ne evaluăm la fiecare caz, la fiecare moment care necesită acest lucru, a declarat Nelu Tătaru.


Citește și:

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies