WowNews logo WOWnews
Stories
Cozonac

Cozonac

Diverse

Umplutura de cozonac cu care îi vei da pe spate pe invitații tăi

Rețetă de cozonac. Iată cum și cu ce să umpli un cozonac pentru a impresiona pe toată lumea.

Se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, astfel că, gospodinele din toate colțurile se gândesc deja la ce preparate vor pune pe masă.

Printre friptură, tradiționalele sarmale, piftie și salata boeuf se numără și desertul. Iar tradiția spune că de Crăciun este musai, ca printre alte feluri de prăjituri și torturi, să ai un cozonac pufos și gustos, acesta fiind atracția mesei festive, dar și unul dintre preparatele favorite ale românilor.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul fetiței de 2 ani, care a murit după anestezie în clinica stomatologică! Ce s-a aflat ABIA ACUM despre medicul anestezist- kanald.ro

Cozonacul, desertul vedetă al sărbătorilor

Așa că, dacă vrei să îți impresionezi familia și musafirii cu un cozonac ca la carte, iată cu ce și cum trebui să îl umpli.

Există multe variante pentru interiorul cozonacului, acum fiind la mare căutare și cozonacii cu ciocolată, fistic, vanilie, dulceață, cremă de fructe ori cremă de șampanie. Însă, pe vremuri, existau doar trei variante: cozonacii cu rahat, cu nucă și cacao ori cei cu nucă și rahat.

Însă, de departe cea mai apreciată modalitate de a umple cozonacul a rămas, în ciuda diferitelor rețete apărute, varianta ce are în interior nucă și cacao.

Pentru acest fel de umplutură trebuie să știi că ai nevoie de următoarele ingrediente: nucă măcinată – 250 gr, lapte – 4 linguri, zahăr – 5 linguri, esență de rom – o fiolă, cacao – o lingură cu vârf.

Însă, mai trebuie spus faptul că există și un secret al celor mai înverșunate gospodine, cu care reușesc să dea pe spate chiar și pe cei mai mari critici culinari.

Citește și: 6 rețete de vin fiert perfecte pentru zilele friguroase de iarnă

Iar secretul pentru un desert pe gustul gurmanzilor constă în faptul că, un cozonac pufos, dar și o umplută cremoasă se obțin prin adăugarea a trei albușuri de ouă bătute până se transformă într-o spumă densă. Aceasta se amestecă cu ingredientele mai sus enumerate, se omogenizează totul, apoi se umplu foile de aluat cu o cantitate necesară ori dorită de fiecare în parte.

În funcție de preferințe, cozonacul poate să conțină o cantitate mai mica sau mai mare de umplutură, însă mulți preferă ca ceea ce se găsește în interiorul desertului să fie din abundență.