Un al doilea roman, gasit mort in urma prabusirii podului din Italia! Ce a transmis MAE

MAE a anunţat, miercuri, că un al doilea român a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii podului rutier în apropiere de Genova.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
 
În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la faţa locului, un alt cetăţean român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate.
 
Echipa consulară mobilă îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetăţeni români printre persoanele afectate.
 
Operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.
 
Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurior neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces"
, a transmis MAE.

Anterior, MAE anunta decesul soferului de TIR roman Marian Rosca. Acesta avea 36 de ani si se stabilise de mai multi ani in Franta. Numeroase masini mici, dar si camioane si TIR-uri, printre care si cel al lui Marian Rosca, au cazut in gol dupa prabusire. Catastrofa s-a petrecut in timpul unei furtuni teribile.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate