Un alt roman a fost condamnat pentru trafic de droguri in Malaezia! Ministrul Corlatean a trimis o scrisoare deschisa autoritatilor de la Kuala Lumpur

Ionut Alexandru Gologan, prahoveanul condamnat la moarte in Malaezia pentru trafic de droguri, nu este sigurul roman care a fost acuzat de aceasta fapta in statul asiatic.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Stefan Coroi a scapat de pedeapsa cu moarteaCu doua saptamani in urma, romanul Stefan Coroi, de 29 de ani, a fost condamnat de un judecator din Malaezia pentru trafic de droguri. El a fost prins cu 2,5 kilograme de meta-amfetamina, o cantitate mult mai mare decat cea cu care a fost arestat Gologan. Culmea e ca Stefan Coroi a scapat de spanzuratoare, el avand de ispasit opt ani de inchisoare si zece lovituri de bici. In cazul lui, procurorul nu a reusit sa demonstreze ca aceasta cantitate era traficata de Coroi si a considerat ca este un caz de posesie.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Pe de alta parte, Ministrul de Externe al Romaniei, Titus Coirlatean, a trimis o scrisoare autoritatilor malaeziene prin intermediul ambasadei acestui stat la Bucuresti. In aceasta, el incearca sa faca apel la faptul ca Gologan este cetatean al unui stat membru UE, unde pedeapsa capitala a fost abolita cu multi ani in urma. „Pentru Romania si Uniunea Europeana, pedeapsa cu moartea este de neacceptat si contrara drepturilor omului. Pedeapsa cu moartea este un afront adus demnitatii umane si violeaza drepturile condamnatului. In plus, nu este o cale de prevenire a infractiunilor”, se arata in scrisoarea trimisa de Ministrul Afacerilor Externe.


Citește și:

Criminala de la metrou, ținută în celulă non-stop! Prin ce trece Magdalena Șerban în penitenciar

Un bărbat din Satu Mare a fost lovit de TIR, după ce a traversat neregulamentar. Imagini de la locul accidentului

Zodiac Chinezesc weekend 18-20 septembrie! Problemele se rezolvă dacă ești optimist

Un bebeluș de 6 luni din Baia Mare a fost transportat cu avionul la spital, după ce s-a opărit cu suc de roșii

Doliu în lumea teatrului românesc! Actorul Alecu Mereuță s-a stins din viață!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies