Un american şi-a decapitat o colegă de serviciu după ce a fost concediat

Un american, care a încercat recent să convertească la islam mai mulţi colegi de serviciu, a decapitat-o pe una dintre colege cu un cuţit şi l-a rănit pe un altul după ce a aflat că a fost concediat, a anunţat poliţia vineri, relatează AFP.

Distribuie pe:

fara descriereContactat de AFP, un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să comenteze situaţia. În acest stadiu nu există însă nicio informaţie că s-ar desfăşura o anchetă pentru eventuale legături teroriste.

Suspectul, rănit de gloanţe şi care este în prezent spitalizat în stare stabilă, kalooga_36441" pare să-şi fi ales victimele la întâmplare", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al poliţiei din oraşul Moore, Jeremy Lewis.

"Nu viza pe nimeni în special (...) probabil că victimele s-au aflat în drumul lui atunci când a intrat"
în clădire, a adăugat el.

Tragedia a avut loc joi în cadrul unei firme alimentare din Oklahoma, în Sudul Statelor Unite, unde lucra suspectul, identificat drept Alton Nolen, în vârstă de 30 de ani.

După ce a aflat că a fost concediat, "Nolen a mers în parcare, şi-a condus maşina până la intrarea în companie (...) apoi a mers la intrarea principală până la recepţie", a explicat anterior Jeremy Lewis într-un comunicat.

"Nolen a dat peste (colega lui) Colleen Hufford şi a ucis-o cu cuţitul. În timpul acestui atac, Nolen i-a tăiat capul victimei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Suspectul a atacat apoi un alt coleg cu un cuţit, după care a fost împuşcat de un oficial al companiei. Persoana rănită şi suspectul au fost transportaţi la spital, unde se află în stare stabilă.

"După ce i-am interogat pe colegii de muncă ai lui Nolen, am aflat că acesta încercase recent să convertească la religia musulmană mai mulţi angajaţi", a precizat purtătorul de cuvânt.

Din cauza naturii crimei, poliţia locală a făcut apel la FBI.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate