Un angajat de la TVR s-a sinucis cand a aflat ca din cauza notelor mici va fi dat afara

Un angajat al Televiziunii Romane s-a sinucis dupa ce a vazut rezultatele selectiei in urma careia vor fi concediati circa 900 de salariati, spune liderul Confederatiei Sindicale Nationale "Meridian". De cealalta parte, Biroul de Presa al TVR neaga faptul ca sinuciderea barbatului ar fi legata de recenta evaluarea a angajatilor, precizand totodata ca acesta si-ar fi luat zilele inainte de publicarea rezultatelor.

Distribuie pe:

fara descriereBarbatul, in varsta de 54 de ani, lucra la postul de televiziune din Targu Mures, in cadrul serviciului de pompieri. Era casatorit si avea un copil, care lucreaza tot in TVR, informeaza Realitatea.  

"Dupa ce a vazut rezultatele, s-a spanzurat. Era casatorit si avea un copil care lucreaza tot la TVR si caruia ii este frica sa vorbeasca, sa nu fie dat afara. Se poate ca si Saftoiu (Claudiu Saftoiu, directorul TVR, n.red.) sa aiba astfel de surprize incat sa-si puna streangul de gat sau sa se arunce de la etaj...", a declarat Ion Popescu, liderul Confederatiei Sindicale Nationale "Meridian".

Liderul de sindicat acuza faptul ca intreaga procedura a realizata fara consultarea sindicatelor, adaugand: "Tot ceea ce s-a facut, s-a facut doar de catre conducere, fara sindicate. Informarea, consultarea si negocierea nu au avut loc. Sindicatele se vor lupta in continuare. Este posibil sa facem plangere penala impotriva conducerii TVR, pentru ca a abuzat de institutiile statului, nerespectand procedurile impuse de lege".

De cealalta parte, Biroul de Presa al TVR sustine ca barbatul s-a sinucis inainte de aflarea rezultatelor si ca este vorba de o exagerare a sindicalistilor: "Regretam gestul şi moartea colegului nostru şi suntem alaturi de familia acestuia. Respectam durerea şi intimitatea familiei şi ii rugam şi pe reprezentantii mass-media sa faca acelaşi lucru şi sa nu transforme aceasta tragedie intr-un subiect de presa. Speculatiile conform carora gestul fostului nostru coleg ar avea legatura cu procesul de selectie de personal care se desfaşoara in aceasta perioada sunt nefondate. Decesul colegului nostru a survenit inaintea afişarii rezultatelor procesului selectiei de personal. in acest context, declaratiile unor lideri sindicali care vor sa lege o tragedie personala de procesul de restructurare al TVR sunt regretabile, fiind lipsite de temei, iar incercarea acestora de a arunca asupra TVR vina pentru aceasta drama este meschina".


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate