Un asteroid a primit numele profesorului mort in acelasi loc cu mama Monicai Gabor! Corpul ceresc se afla intre Marte si Jupiter

Un asteroid aflat situat in centura dintre Marte si Jupiter a primit numele profesorului de fizica care a murit la cateva saptamani dupa mama Monicai Gabor, in apropierea pesterii Polovragi.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereMarin BicaProfesorul oradean Marin Dacian Bica a murit in acelasi loc cu Veronica Bulai, mama Monicai Gabor, la cateva saptamani dupa aceasta. Elevii lui nu l-au uitat si au trimis o propunere catre SGAC (Space Generation Advisory Council) pentru a „boteza” un asteroid cu numele profesorului roman. Propunerea a fost acceptata si trimisa catre International Astronomical Union, care a decis ca numele repectivului asteroid sa fie Marinbica, in amintirea romanului.fara descriereVeronica BulaiProfesorul Bica a fost un pasionat al astronomiei si astrofizicii si a infiintat primul cerc de astronomie din judetul Bihor. El a coordonat mai multi ani Lotul National de Astronomie si Astofizica si a obtinut prin elevii sai mai multe medalii de aur si argint la olimpiadele intrenationale. Cel care a avut initiativa de a denumi un asteroid dupa numele acestuia a fost chiar unul dintre acesta, Florin Cristian Lazar, absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala din Bucuresti si masterand la International Space University din Franta.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate