Un avion s-a prăbușit! Unul dintre piloți a rămas suspendat în cablurile de înaltă tensiune după catapultare

Un avion militar F-16, aparținând Forțelor Belgiene, s-a prăbușit în regiunea Morbihan, din nord-vestul țării.

Autor: A.I.

In articol:

„Aeronava a decolat din localitatea Florennes, din Belgia, şi se îndrepta către baza aeronautică navală Lann-Bihoué, din Morbihan”, au transmis oficialii într-un comunicat, preluat de Le Figaro.

Pilotul și copilotul au reușit să se catapulteze și să își salveze viața, însă unul dintre ei a rămas suspendat în cablurile de înaltă tensiune.

”Pilotul şi copilotul său au reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire. Ambii au fost localizaţi şi sunt în viaţă”, se arată într-un comunicat oficial al prefecturii departamentului Morbihan.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Un avion s-a prăbușit! Cel puțin 17 oameni au murit

Un alt accident aviatic în care a fost implicat un avion militar a avut loc la sfârșitul lunii iulie, atunci când un avion pakistanez care efectua un zbor de antrenament de rutină s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială a oraşului Rawalpindi din apropierea capitalei Islamabad. 

În accident şi-au pierdut viaţa toţi cei 5 membri ai echipajului, precum şi 12 civili, informează Agerpres.

Alţi 12 civili au fost răniţi în urma prăbuşirii avionului, care a provocat un incendiu.

Site-ul ziarului The News a prezentat imagini în care putea fi văzută o clădire învăluită în flăcări. Nu au fost furnizate imediat informaţii despre cauza accidentului sau despre tipul aeronavei. 

În cartierul Rawalpindi se află şi sediul armatei pakistaneze. Zona accidentului a fost rapid încercuită de forţele de ordine. 

Echipele de salvare militare şi civile sosite la faţa locului au stins focul şi au transportat răniţii la spital, conform unui comunicat de presă al armatei. 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies