Un bărbat declarat mort a „înviat” chiar înainte de autopsie

Un deţinut spaniol declarat decedat după o aparentă tentativă de sinucidere s-a trezit la viaţă pe când se afla la morgă.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Deținutul a „înviat” în timp ce se făceau pregătiri pentru autopsie, au informat miercuri surse din administraţia penitenciarelor, informează AFP.

Încarcerat într-un penitenciar din apropierea oraşului Oviedo, în nordul Spaniei, bărbatul a fost găsit fără suflare duminică, în jurul orei opt dimineaţa, iar trei medici ''au constatat că nu prezenta semne vitale'', a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciarelor.

Misterul din jurul morții

''Cadavrul'' a fost apoi transportat la institutul de medicină legală din Oviedo, unde s-a constatat că nu era mort, după care a fost transferat la un spital unde se mai afla încă miercuri, a completat purtătorul de cuvânt.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Potrivit presei, deţinutul în vârstă de 29 de ani, se numeşte Gonzalo Montoya şi ispăşeşte o pedeapsă pentru furt de metale.

Autorităţile nu au putut preciza cât timp a fost considerat ''mort''.

''S-a trezit atunci când îl scoteam din husa mortuară pentru a-l pune pe masa de autopsie'', a povestit pentru jurnalişti tatăl acestuia, José Carlos Montoya, afirmând că fiul său şi-a pierdut cunoştinţa după o tentativa de sinucidere cu ajutorul medicamentelor, care a avut loc în închisoare.

Corpul său era deja pregătit pentru autopsie în momentul în care a revenit la viaţă, a mai precizat tatăl deţinutului.

Administraţia penitenciarelor şi guvernul regional din Asturias au deschis fiecare câte o anchetă.


Citește și:

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Spania, din nou sub carantină: amenințată de COVID-19, o regiune din Madrid va fi „închisă” din nou

Cifre ALARMANTE. Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat. Sute de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies