Un bărbat suspect de coronavirus a fugit de la "Matei Balș"

Un bărbat internat la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti pentru a fi testat pentru coronavirus a plecat din spital, fiind anunţată Poliţia Capitalei, care a început verificări.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Un bărbat suspect de coronavirus a fugit de la

Poliţia Capitalei a fost sesizată, miercuri dimineaţa, de reprezentanţii unei unităţi medicale din Bucureşti despre faptul ca un pacient internat pentru a fi testat pentru infecţia cu noul tip de coronavirus a plecat din spital.
Ca urmare, au fost începute verificări pentru identificarea bărbatului şi pentru luarea măsurilor care se impun.

"Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus", arată Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Primar din Gorj amenințat de o localnica intoarsa din Spania: "A zis că îmi dă un pui de coronavirus"

Citeste si: Coronavirus. O româncă a povestit cum e situația în Spania: „Militarii te urmăresc până la magazin, te aşteaptă după ce cumperi pâine…”

Citeste si: Lucreția, șoferiţă româncă de TIR moartă în Franţa, s-a stins la 15 minute după ce se schimbase la volan cu soţul ei4

Un bărbat suspect de coronavirus a fugit de la

La sfârșitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picături) sau fecal/orală

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate