Un brand de lux a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat

Un nou magazin al brandului de lux a fost deschis în Londra, iar inaugurarea nu a decurs asa cum și-au dorit oficialii.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta


In articol:

Magazinul Off White, Londra
Magazinul Off White, Londra

Brandul de lux este din ce în ce mai în vogă. Cu haine pe stilul streetwear, brandul este mai nou un pilon de bază în fashion, adoptat de din ce în ce mai mulți tineri pentru creațiile considerate „în tendințe”.

Pe cât de iubit este brandul de către tineri, pe atât de criticat a fost în ultimele zile. O dată cu deschiderea unui nou magazin în Londra, responsabilii brandului nu au reușit decât să stârnească o controversă: designerul de interior Andrew Taylor-Parr  s-a „inspirat” din creațiile lui Constantin Brâncuși, mai exact din arhitectura „Coloanei Infinitului”, pe care a inserat-o în designul magazinului, pe post de picioare de masă, sau de bară de depozitat haine și umerașe.

Fără ca măcar să specifice de unde s-a inspirat în proiectarea magazinului, Andrew Taylor-Parr a postat un set de fotografii pe pagina personală de instagram, însă răspunsul oamenilor a fost unul total neașteptat de el: aproape imediat, zeci de mii de comentarii, atât ale oamenilor de diferite națioalități, cât și ale românilor, i-au atras atenția designerului că acesta s-a inspirat din operele lui Brâncuși, fără ca măcar să dea credit și să recunoască acest lucru.

Designerul care a copiat operele lui Brâncuși a blocat oamenii, fără vreo explicație!

După zeci de mii de comentarii, Andre Taylor-Parr  nu a răspuns acuzațiilor: pur și simplu a șters comentariile oamenilor revoltați, ba mai mult, i-a blocat chiar!

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

O pagină a comunității care a reușit să genereze una dintre cele mai importante mișcări culturale românești din ultimii ani, creând Ziua Universală a Iei - 24 iunie și campania #GiveCredit pentru recunoașterea originii culturale, a publicat imaginile lui Andre Taylor-Parr, alături de un mesaj care are scopul de a atrage atenția asupra originii design-ului folosit în magazinul din Londra.

Magazinul Off White, Londra
Magazinul Off White, Londra

„Design interior “inspirat” Brâncuși creat de Andrew Taylor-Parr. De fapt copii ale Coloanei Infinitului pe post de suporturi pentru accesorii și umerașe. Instragramerii români și străini au sesizat asemănarea, i-au scris și l-au rugat să dea credit, să specifice că sunt replici ale Coloanei Infinitului și nu doar un design inspirat. Răspunsul a fost scurt și la obiect, Taylor Parr le-a șters comentariile și i-a blocat.

E o reacție deja clasică, ne-am obișnuit cu ea de ceva vreme.

Pentru profit, totul e posibil, inclusiv să bagatelizezi și să decontextualizezi o operă de artă, care întâmplător sau nu e pentru noi un adevărat simbol național.

«Coloana Infinitului sau Coloana fără sfârșit este o sculptură a artistului român Constantin Brâncuși, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinită, Poarta sărutului și Masa tăcerii concepute și executate de acesta. Inaugurată la 27 octombrie 1938, coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul.

Sculptura este o stilizare a coloanelor funerare specifice sudului României. Denumirea originală era «Coloana recunoștinței fără sfârșit» și a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului.»”, a fost mesajul postat de La Blouse Roumaine, strângând în doar câteva zile sute de share-uri.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cutremur violent în Grecia! Țara, lovită de seism în timpul celui mai puternic ciclon mediteranean din istorie

Mirel Rădoi îl critică dur pe Mario Camora. Iată ce reacție a avut fotbalistul: „Nu pot decât să-mi cer scuze...”

Adaugă un strop de bicarbonat de sodiu peste carne și vei avea cea mai mare surpriză. Este secretul pe care-l folosesc marii bucătari

Kanal D, lider de piata cu editia de ieri a emisiunii “Teo Show”

Florin Salam i-a trădat pe Duduieni! A mers să cânte pentru clanul Sadoveanu, bănuit că ar fi premeditat asasinarea lui Emi Pian

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies