Un călugăr este acuzat că a violat mai mulți elevi de la Seminarul Teologic

Călugărul Sebastian Jitaru este acuzat că a violat mai mulţi elevi de la Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur” din Huşi!

Un călugăr este acuzat că a violat mai mulți elevi de la Seminarul Teologic
Un călugăr este acuzat că a violat mai mulți elevi de la Seminarul Teologic
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Situație cutremurătoare! Sebastian Jitaru, un călugăr, este acuzat că ar fi violat mai mulți elevi timp de  zece ani de la Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur” de la Huşi. Abuzurile fizice și nu numai se pare că ar fi fost trecute cu vederea de episcopul Cornel Onilă. De asemenea, călugărul ar fi primit ranguri clericale şi putere.

Citeste si: Doi băieți români au fost abuzați de un bărbat care preda religie, în Italia: ”Era un om în vârstă și părea serios”

Jurnaliștii de la Să fie lumină a u scos la iveală acest caz de-a dreptul revoltător. Pe 21 decembrie 2020, episcopul Cornel Onilă şi fostul călugăr arhimandrit Sebastian Jitaru au fost trimişi în judecată pentru viol şi alte agresiuni sexuale comise împotriva unor elevi de seminar.

Citeste si: Ritualuri aproape uitate de Bobotează. Ce fac bătrânii de la țară pe 6 ianuarie

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În rechizitoriul întocmit se mai dispune şi chemarea în instanţă, ca părţi responsabile, a instituţiilor BOR care au găzduit şi tolerat abuzurile.

De precizat este faptul că este pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Române când un călugăr a fost trimis în judecată pentru viol. De altfel, și Episcopia Huşilor a fost chemată în instanţă pentru agresiunile sexuale comise de ierarhul care o conducea şi de un călugăr cu cel mai înalt rang.

Un călugăr este acuzat că a violat mai mulți elevi de la Seminarul Teologic
Un călugăr este acuzat că a violat mai mulți elevi de la Seminarul Teologic

Mai mulți băieți, agresați de călugări

Povestea cutremurătoare a lui Tudor și Bogdan a ieșit la iveală în 2019.

Tudor a fost agresat de călugărul Jitaru în 2009, iar Bogdan violat în 2010. Tot la vremea călugărul a batjocorit și alţi doi tineri, Dragoş şi Paul. Mărturisirile cutremurătoare ale elevilor se regăsesc și în dosarul cauzei trimise în judecată. Paul a fost abuzat și violat timp de doi ani, din 2015 și 2017.

În rechizitoriu este specificat și cazul altor cinci elevi de seminar pe care Jitaru i-a întrebat în cadrul spovedaniei dacă se masturbează, dacă au întreţinut relaţii sexuale, dacă sunt atraşi de sexul cu băieţi.

Conform sursei citate, călugărul i-a pipăit cu diverse ocazii și i-a invitat la un suc în chilia sa.

" De fiecare dată încuia ușa chiliei cu cheia. Eu mergeam acolo conștient că e posibil să aibă loc acte cu conotație sexuală, dar încercam să nu-i ofer ocazii(...) Mi-am schimbat comportamentul față de el, îl tratam mai rece, cu dispreț, și când se apropia de mine îl împingeam. El era vizibil iritat.(...) Eu sunt o persoană credincioasă și în mine era o luptă cu privire la faptul că am acceptat, pentru că mie la acel moment mi se părea că am acceptat aceste acte sexuale. (…) Mi se părea că ce fac era complet greșit, că eu însumi comit un păcat", este mărturia unuia dintre băieții batjocoriți de călugăr.

sursa/ foto- Să fie lumină

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un copil din Neamț, terorizat de bătăile tatălui, a fugit de acasă! Salvatorii au rămas șocați după ce l-au găsit: „Duceți-mă oriunde numai nu mă duceți acasă”

Chinul prin care a trecut un minor! Copilul a fost obligat de părinți să stea închis într-un butoi, legat cu lanțuri. Puștiul a fost nevoit să-și mănânce propriile fecale

Doi băieți români au fost abuzați de un bărbat care preda religie, în Italia: ”Era un om în vârstă și părea serios”

Horoscop Zilnic Sâmbătă 19 Iunie 2021: RACII au parte de o situație care poate lua o întorsătură favorabilă pentru ei

Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cutremur la Casa Regală. Charles, anchetat, după moartea prințesei Diana. Ce i-a făcut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies