Un cățel a murit după ce a înghițit mai multe măști de protecție aruncate pe stradă! „S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă”

Alfie s-a stins din cauza indolenței unor cetățeni care în loc să-și arunce măștile la gunoi, le-au aruncat pe jos. Într-o clipă de neatenți patrupedul le-a înghițit, iar calvarul a început.

Alfie
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Alfie, un patruped din rasa samoyed, în vârstă de trei ani, complet sănătos, s-a stins din viață după ce a înghițit mai multe măști medicinale aruncate pe jos la întâmplare de oameni.

Stâpânul spune că totul s-a întâmplat atât de repede că nu a putut să oprească animalul în timp util. A alergat cu el la mai mulți medici veterinari, însă niciunul nu a fost capabil să-l salveze de la moarte. Alfie s-a stins sub privirele neputincioase ale proprietarului. 

Cățelul a murit la câteva zile după a ingerat mai multe măști medicinale 

Trebuia să fie doar o plimbare liniștită de seară în care atât ptoprietarul, dar și stăpânul se relaxau împreună. Un moment de neatenție și viața lor a fost dată peste cap. În fața unui magazin erau aruncate pe jos mai multe măști, iar patrupedul, în doar câteva secunde, le-a înghițit pe toate. 

Cățelul a început instant să se simtă rău și să verse, însă nu scotea și măștile de protecție. Stăpâna a mers de urgență la veterinar, iar medicul i-a prescris un laxativ pentru a elimina obiectele, însă, din nou, cățelul a vomitat pastila și nu măștile.

Până vineri starea cățelului se deteriora vizibil. Astfel că, patrupedul a fost adus la un spital din București. 

Citeste si: Gestul impresionant al unei fetițe de 9 ani! Și-a cărat câinele în spate, prin zăpadă, pentru a ajunge la veterinar

„Plimbarea de seară, mirosit peste tot, inclusiv niște tufe de ienupăr din fața unui magazin din care a inghițit, într-o fracțiune de secundă măști de protecție medicală, aruncate de românii noștri neoși aiurea pe stradă, că doar nu au venit străinii sau Bill Gates să arunce măști în orașul nostru.

Am apucat să vedem doar elasticul măștilor, nu am reușit să i le scoatem rapid din gură.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cățelul a început să verse, dar măștile nu le scotea. Am sunat veterinarul 1, care nu răspundea la telefon.

Am sunat veterinarul 2 care ne-a chemat la cabinet. Povestit întâmplarea, ecografie( se vedeau gaze si un eventual blocaj undeva în stomac), prescris laxativ pentru a elimina măștile. Cumpărat laxativ, dat, cățelul vărsa. Sună veterinarul 1: e foarte bun tratamentul, dati-i si maine laxativ, trebuie sa le elimine. Asta se întâmpla marți seara.

Miercuri: dat laxativ, cățelul vărsa, nu mânca nimic, vorbit vet 1, țineți-l sub observație.

Joi: vet 1 nu e. Merg la al treilea veterinar. I-a luat temperatura…..cam mică, făcut ecografie..stomac mărit, fierea mărită, intestinele păreau ok(!), făcut spălături gastrice cu diluție apă oxigenată ….vărsături…iar spălături….iar vărsături….nu vărsa nicio mască….iar ecografie……hai că arată mai bine…..dat un fel de anghirol de uz veterinar că avea fierea mărită….mergeți acasă, dati-i ficățel de pui, dacă nici mâine nu mănâncă, veniți să îi mai facem o eco și vedem….  Mers acasă, nu mânca, se simțea din ce în ce mai slăbit….

Vineri, cu noaptea în cap, am plecat cu el la București, la Clinica Facultății de Medicină Veterinară, de capul nostru, pentru că nu mai știam altceva ce să facem…”, a scris stăpâna pe Facebook. 

Alfie
Alfie [Sursa foto: Facebook]

Stăpâna: „Ar fi trebuit să fie o urgență” 

În Capitală, patrupedul  a fost băgat de urgență în operație, însă era prea tărziu. Stăpâna spune că Alfie ar fi supraviețuit dacă ar fi fost operat din primele clipe, în schimbe ceilalți medici au considerat că nu este necesar și i-au prescris medicamente prin care l-au condamnat la moarte sigură. 

Proprietara animalului mort face un apel către toți românii să nu mai arunce măștile medicale utilizate pe joc, ci să le arunce la gunoi, pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc. 

Citeste si: Cleo, cățelușa albă ca un fulg de nea, a fost la un pas de a fi eutanasiată. Nimeni n-o adopta din cauza nasului strâmb

„Urmează operația…intestinul era rupt…necrozat…măștile trecuseră în intestin și sârmulița aia metalică perforase intestinul…..septicemie….am aflat că erau 3 măști înnodate ….organismul foarte slăbit după două zile de laxative, vomitive și anghirol veterinar date aiurea…..si s-a dus…..am ajuns mult prea târziu….AR FI TREBUIT SĂ FIE URGENȚĂ!  Asta e povestea neașteptatului sfârșit al lui Alfie…

Nu suntem medici veterinari, dar am fost la medici veterinari. Da, trebuia ca noi să știm ce ar fi trebuit să știe ei și să ne îndrume de urgență. Și ne dorim pe această cale ca voi, cei interesați, să știți. Cum pandemia asta ne va bântui multă vreme, cum măști aruncate aiurea pe stradă vor mai fi, sper ca cele scrise să ajute la prevenirea unor situații similare.  Este singurul lucru pe care îl mai putem face acum” a închieat Luminița Bob postarea. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cățelul loial care trăiește cu speranța că-și va revedea stăpânul, deși acesta este mort de cinci ani

Un câine a salvat un bebeluș de la moarte sigură! Nou-născutul fusese abandonat într-un depozit de deșeuri

Imagini emoționante! Un câine polițit ieșit la pensie, în lacrimi la revederea cu fostul său stăpân

Horoscop Zilnic Luni 10 Mai 2021: Gemenii vor avea parte de cea mai bună zi din acest an, Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse cu șefii

Şoc total în România! Avertisment crunt în plină pandemie! S-a aflat adevărul despre noile tulpini ale COVID-19

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Exclusiv. Crima de la Onești. Descoperire uluitoare în cazul celor doi muncitori hăcuiți de Moroșan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies