Un caz rar de„naștere în sicriu” a fost descoperit într-un mormânt medieval din Italia

O descoperire șocantă a fost făcută într-un mormânt medieval din Italia. Cazul de „naștere în sicriu” i-a uimit și pe cedrcetători!

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Un mormânt datând din perioadă medievală timpurie din Italia aduce o mărturie tristă despre ororile medicinei din Evul Mediu. Aici, scheletul unei tinere femei a fost descoperit alături de scheletul unui făt, aflat între coapsele mamei.

În craniu, femeia avea o gaură despre care cercetătorii au stabilit că a fost, cel mai probabil, rezultatul tratamentelor medicale. Găsite în 2010 în Imola, Bologna, rămășițele femeii erau dispuse cu fața în sus într-un sicriu de cărămizi, ceea ce indică faptul că fusese îngropată așa cum se cuvine.

Potrivit revistei Smithsonian, analizele au datat mormântul ca aparținând perioadei lombarde, din jurul secolelor VII și VIII. Însă fătul și rana de la cap au necesitat și alte investigații.

Citeste si: Rona Hartner nu a scăpat de cancer! Din păcate, e adevărat: „Fac chimioterapie”

fara descriere

Explicația specialiștilor despre cazul de „naștere în sicriu”

Cercetătorii de la Universitatea din Ferrara și Universitatea din Bologna au determinat între timp că femeia avea o vârstă cuprinsă între 25 și 35 de ani, în timp ce fătul – calculând după lungimea femurului său – avea în jur de 38 de săptămâni.

O sarcină durează 40 de săptămâni, deci femeia era aproape de naștere în momentul în care a murit. În mormânt, fătul se afla într-o poziție neobișnuită: capul și trunchiul între coapsele mamei, iar picioarele în cavitatea ei pelviană, ca și cum ar fi fost doar parțial născut.

Cercetătorii au stabilit că era vorba de un fenomen cunoscut drept „naștere în sicriu”. Numit oficial extruzie fetală postmortem, acesta este un fenomen rar, despre care se crede că apare din cauza procesului natural de descompunere.

„Nașterea în sicriu” nu a fost niciodată observată în mod direct, însă cercetătorii cred că gazele care se adună în cavitățile corpului unui cadavru de femeie gravidă în timpul putrefacției împing fetusul afară din corp.

Citește continuarea pe INCREDIBILIA.RO

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate