Un copil de patru ani a intrat în comă după ce a fost la medicul stomatolog. Părinții se roagă pentru o minune, după ce copilul a fost anesteziat general pentru o intervenție simplă

Părinţii unui copil de 4 ani se roagă ca medicii să facă o minune pentru micuţul care a intrat în comă şi a făcut 3 stopuri cardio-respiratorii după ce a fost anesteziat general, pe venă, pentru scoaterea unui nerv, la o clinică privată din Piteşti! Întreaga procedură, deşi supraveghetă de medici, a fost făcută pe scaunul de stomatologie al unităţii, care nu are autorizaţie pentru o asemenea intervenție. Mai grav e că-n spital nu există secție de terapie intensivă, așa că micuțul a fost dus de urgență la Grigore Alexandrescu în stare critică!

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

În clinica de unde nu lipsesc personajele din desene animate şi diplomele de merit de pe pereţi, băiatul de numai 4 ani a murit şi a înviat pe scaunul medicului stomatolog!

Adrian Dinescu, anestezistul clinicii private: Lucrurile au decurs normal până la un moment dat, aproximativ 45 de minute de la începerea intervenţiei, când am avut un episod de trahicardie severă, asociat cu scăderea saturaţiei oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator destul de imediat!

Anestezistul care l-a sedat pe băiatul aflat acum în stare critică spune că a aplicat această tehnică în cazul a peste 400 de copii, iar familia micuţului şi-ar fi dat acordul scris pentru anestezierea lui intravenoasă.

Adrian Dinescu, anestezistul clinicii private: Tehnica folosită se numeşte analgoanestezie. Este o practică curentă şi în experienţa mea şi în colaborarea cu foarte multe clinici stomatologice.

Băiatul de 4 ani a fost resuscitat chiar de medicul anestezist, timp de 15 minute, chiar pe scaunul din clinica dentară privată până să fie preluat de ambulanţă şi dus de urgenţă la spitalul de pediatrie din Piteşti.

Medicii din Piteşti au stabilit că micuţul este în stare critică şi au decis transferul urgent la Bucureşti. La Spitalul Grigore Alexandrescu, copilul a mai făcut încă două stopuri cardio-respiratorii!

Citeste si: Cătălin Botezatu, din nou pe masa de operație: „Intervenția este destul de dificilă”

Direcţia de Sănătate Publică a trimis urgent inspectorii, iar acestora nu le-a trebuit mult timp să afle că, esi are angajat un medic anestezist şi toate condiţiile necesare, clinica nu era în legalitate cu ceea ce se întâmpla de fapt pe scaunele medicilor stomatologi.

Dr. Sorina Hontaru, director DSP Argeș: In această autorizaţie de funcţionare, nu aveau obiectul de activitate analgosedare! Ei nu trebuiau să facă un fel de anestezie generală!

Mai ales că, spun inspectorii DSP dar şi Ministerul Sănătăţii, pentru o astfel de procedură extrem de sensibilă, clinicile trebuie să aibă sectie de Terapie Intensivă.

Până la acest incident, inspectorii DSP nu mia trecuseră pe la clinica privată de 3 ani şi jumătate, anunţă tot Ministerul Sănătăţii!

fara descriere

Cu toate ca este una dintre primele clinici dentare destinate copiilor din Pitesti, unitatea a fost amendata de inspectorii DSP veniti in control! Patronii trebuie să pătească 20.000 de lei pentru că nu aveau autorizaţie pentru a efectua anestezie totală!

Direcţia de Sănătate Publică verifică, împreună cu Colegiul Medicilor Stomatologi, şi calitatea substanţelor folosite pentru anestezie.

Val de anchete în cazul copilului intrat în comă la stomatologie

Pe pagina de Facebook a clinicii, se vorbeşte foarte mult despre tehnica de inhalosedare în timpul tratamentelor efectuate copiilor, dar nimic despre anestezia intravenoasă, pusă în practică, fără autorizaţie în acest sens, conform autorităţilor. Iar practica ar fi una folosită tacit şi ilegal în multe alte unităţi, nu doar la Piteşti!

Asta impune un recontrol al DSP urilor pentru a reevalua daca se respecta ce scrie in autorizaţiile de funcţionare.

Poliţia s-a sesizat din oficiu în cazul băiatului.

Citeste si: VIDEO | Copil de 4 ani, în comă după o vizită la dentist

Ulterior, şi părinții au depus plângere la poliţie, în timp ce clinica din Piteşti se apără de toate acuzaţiile printr-un comunicat ăn care susţine că a respectat toate procedurile legale şi chiar că ar avea autorizaţie pentru anestezia intra-venoasă.

Cele 3 anchete - declanşate de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi de Colegiul Medicilor Stomatologici - vor face lumină în cazul copilului, care încă luptă pentru viaţă la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate