Un copil din Botoșani a devenit capul familiei la doar opt ani! Are singur grijă de cele patru surioare mai mici: „Încerc să le fie călduţ, să mănânce, să nu fie triste”

Florin, un copil din Botoșani, are doar opt ani, dar este copleșit de responsabilități. Băiatul le are în grijă pe cele patru surori mai mici.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Florin, un copil de doar opt ani din comuna Dobârceni, județul Botoșani, a ajuns capul familiei la doar opt ani. Este elev în clasa a doua și are grijă și de cele patru surori mai mici: una de șase ani, una de patru ani și gemenele de un an și jumătate. Tatăl i-a părăsit, iar mama a plecat la muncă în Germania. Pe Florin îl ajută și bunicii materni, dar sunt bătrâni și cele mai multe responsabilități pică pe umerii copilului.

Florin este un exemplu pentru surorile lui, pentru profesori și pentru colegii de la școală. În ciuda greutăților, este mereu cu zâmbetul pe buze și a câștigat zeci de diplome și medalii la concursurile școlate.

„Viaţa a fost nedreaptă cu Florinel. A rămas singur, fără tată, cu mama departe. Numai cu alocaţiile şi hainele de pe ei. Noroc că i-a dat Dumnezeu putere să îndure“, a spus mătușa băiatului, conform adevărul.ro.

„Eu am grijă de surioarele mele că sunt ale mele, nu-s ale altuia. Le iubesc tare mult şi încerc să le fie călduţ, să mânânce, să nu fie triste“, a spus Florin Băştic.

fara descriere

Florin este un exemplu pentru toți cei din jur

De cele mai multe ori Florin Băştic duce acasă cornul și laptele pe care le primește la școală.

„Este o bomboană de copil. Când îl văd aşa mititel şi cu atâtea griji la 8 ani, mă apucă plânsul. Dar el zâmbeşte, săracul, de parcă nu ar avea nici un necaz. Vorbeşte frumos cu toată lumea, este foarte respectuos, ordonat şi curăţel. Poate merita o altă soartă un copil ca ăsta“, a spus o vecină din sat. 

Citeste si: Andreea Antonescu, sechestrată de Ștefan Manolache în Iași? Cântăreața a sunat la 112

Cum pot fi ajutați Florin și surorile lui

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic“, le-a dus hrană, scutece ți jucării lui Florin și surorilor lui. „Cei cinci copilaşi nu îşi doresc multe lucruri, ei se mulţumesc să aibă ce pune pe masă şi cu ce să se îmbrace până va reuşi mama să le trimită ceva bănuţi“, a declarat Daniel Câşlariu. Numărul de contact al familiei necăjite este 0727.013.293.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate