Un cuplu de refugiați s-a căsătorit în România! Cei doi tineri și-au unit destinele într-o biserică din Botoșani: „Suntem recunoscători poporului român”

Zi fericită pentru doi tineri din Ucraina! Un cuplu de refugiați s-a căsătorit în România, la o biserică din Botoșani.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Un cuplu din Ucraina și-a jurat iubire veșnică în România, într-o biserică din Botoșani. Deși se află la distanță mare de casă, fiind nevoiți să fugă din calea răzbiului inițiat de Rusia pe teritoriul țării lor, doi tineri refugiați și-au dus la bun sfârșit cea mai mare dorință, aceea de a deveni

ofical soț și soție.

Fericitul eveniment din viața celor doi ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 martie, însă din cauza tensiunilor din Ucraina, cuplul a fost nevoit să fugă din calea războiului și să se refugieze în România, ambii parteneri fiind impresionați de ospitalitatea românilor.

Localnicii i-au ajutat pe cei doi tineri cu organizarea evenimentului

Doi tineri din Ucraina au devenit oficial soț și soție în România, fiind cununați religios într-o biserică din județul Botoșani. Nunta celor doi parteneri ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 martie, însă au amânat totul, nevoiți fiind să fugă din calea războiului care are loc în Ucraina.

Citeste si: Șofer român de TIR, impresionat până la lacrimi de gestul unui refugiat! Ce a făcut ucraineanul când a văzut că românul are probleme într-o parcare din Germania: „Cu lacrimi în ochi”

Mai mult decât atât, cei doi tineri au declarat că au fost extrem de impresionați de ospitalitatea românilor, văzând cu ochii lor modul în care cetățenii din România îi ajută pe refugiați.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

"Noi trebuia să ne căsătorim pe 9 martie, dar din cauza acestor tensiuni, a trebuit să fugim din Ucraina. Noi suntem recunoscători poporului român, pentru că atunci când am trecut graniţa de la Siret, noi am văzut cu ochii noştri, cum locuitorii României îi ajutau pe refugiaţi”, au fost cuvintele lor.

De asemenea, localnicii i-au ajutat pe tineri cu organizarea fericitului eveniment, fiindu-le alături în cea mai frumoasă zi din viața lor.

Un cuplu de refugiați s-a căsătorit în România! Doi tineri din Ucraina și-au unit destinele într-o biserică din Botoșani: „Suntem recunoscători poporului român”

Doi tineri refugiați s-au căsătorit în România

[Sursa foto: Captură Video]

Numărul refugiaților care intră în România prin județul Botoșani este în scădere

Potrivit unui comunicat transmis pe data de 28 martie, numărul refugiaților care intră în țară prin județul Botoșani este în continuă scădere. Astfel, prin Punctele de Trecere ale Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în România 225 de persoane și 52 de vehicule, în ultimele 24 de ore, potrivit comunicatului transmis pe data de 28 martie.

Citeste si: Un frizer s-a oferit voluntar și a făcut un gest demn de apreciat! Cătălin a tuns zece ucrainence curajoase: ”S-au lăsat coafate de cineva care nu știe limba lor”

„În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 225 persoane și 52 vehicule. La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 123 cetățeni.

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu.

La nivelul județului Botoșani există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.

Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați", potrivit unui comunicat de presă transmis pe 28 martie.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Mister în jurul baschetbalistei Alessia, după rezultatele autopsiei. Cum s-ar fi produs moartea subită: „Astfel de afecțiuni sunt nedetectabile”

Mii de evrei părăsesc Rusia din cauza războiului cu Ucraina, de frica persecuției! Un renumit profesor explică: "Evreii devin una dintre țintele propagandei lor"

Elevii primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile pentru a beneficia de tichetele sociale și când se depun cererile

9 nativi își vor depăși fricile de mâine. Racii își vor depăși fricile pe care le aveau în ceea ce privește un posibil eșec în relație

Două forțe mondiale cutremură toată lumea! Peste 5 miliarde de oameni ar muri. E fără precedent

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Exclusiv. Nicolae Ceaușescu și cântarul de aur! Aventurile clanului Ceaușescu după Revoluție

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies