
In articol:
- Localnicii i-au ajutat pe cei doi tineri cu organizarea evenimentului
- Numărul refugiaților care intră în România prin județul Botoșani este în scădere
Un cuplu din Ucraina și-a jurat iubire veșnică în România, într-o biserică din Botoșani. Deși se află la distanță mare de casă, fiind nevoiți să fugă din calea răzbiului inițiat de Rusia pe teritoriul țării lor, doi tineri refugiați și-au dus la bun sfârșit cea mai mare dorință, aceea de a deveni
ofical soț și soție.Fericitul eveniment din viața celor doi ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 martie, însă din cauza tensiunilor din Ucraina, cuplul a fost nevoit să fugă din calea războiului și să se refugieze în România, ambii parteneri fiind impresionați de ospitalitatea românilor.
Localnicii i-au ajutat pe cei doi tineri cu organizarea evenimentului
Doi tineri din Ucraina au devenit oficial soț și soție în România, fiind cununați religios într-o biserică din județul Botoșani. Nunta celor doi parteneri ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 martie, însă au amânat totul, nevoiți fiind să fugă din calea războiului care are loc în Ucraina.
Mai mult decât atât, cei doi tineri au declarat că au fost extrem de impresionați de ospitalitatea românilor, văzând cu ochii lor modul în care cetățenii din România îi ajută pe refugiați.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
"Noi trebuia să ne căsătorim pe 9 martie, dar din cauza acestor tensiuni, a trebuit să fugim din Ucraina. Noi suntem recunoscători poporului român, pentru că atunci când am trecut graniţa de la Siret, noi am văzut cu ochii noştri, cum locuitorii României îi ajutau pe refugiaţi”, au fost cuvintele lor.
De asemenea, localnicii i-au ajutat pe tineri cu organizarea fericitului eveniment, fiindu-le alături în cea mai frumoasă zi din viața lor.
Doi tineri refugiați s-au căsătorit în România
Numărul refugiaților care intră în România prin județul Botoșani este în scădere
Potrivit unui comunicat transmis pe data de 28 martie, numărul refugiaților care intră în țară prin județul Botoșani este în continuă scădere. Astfel, prin Punctele de Trecere ale Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în România 225 de persoane și 52 de vehicule, în ultimele 24 de ore, potrivit comunicatului transmis pe data de 28 martie.
„În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 225 persoane și 52 vehicule. La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 123 cetățeni.
Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu.
La nivelul județului Botoșani există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.
Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați", potrivit unui comunicat de presă transmis pe 28 martie.