Un europarlamentar PSD propune amendarea protestatarilor agresivi cu pana la 15.000 de euro! Cum isi justifica demersul

Vicepresedintele Parlamentului European, eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu, le-a propus parlamentarilor romani sa initieze un proiect de lege in urma carora protestatarii agresivi sa fie amendati cu sume ce pot ajunge si la 15.000 de euro! El da exemplu Franta, care ar avea astfel de amenzi stipulate in lege.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Cum arătam, în Franţa amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca sa existe mai multă claritate la “protestele viitoare”, ca aşa sugerează chiar unii dintre adepţii protestelor!?", a scris europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu pe Facebook.

Intr-o alta postare de acum cateva zile, Ioan Mircea Pascu vorbea despre amenzile din Franta pentru persoanele care au comportament violent sau ultragiaza fortele de ordine.

"Iata pedepsele din Franţa afişate pentru delicte ca cele săvârşite de unii dintre “protestatarii” diasporeni, vineri 10 August 2018. Faceţi comparaţie cu pretenţiile lor cum ca au fost “deranjaţi” de gazele lacrimogene. Delictul comportamental, 7.500 euro 6 luni de închisoare, delictul de a fugi de un agent, 7.500 euro şi 2 luni de închisoare, iar ultragierea unui agent, 15.000 de euro, 12 luni de închisoare! În niciun caz “plângeri penale” împotriva agenţilor! Dar Franţa este o democraţie învechita, pe când Romania este una de “tip nou”, care e mai rea decât sub comunism...", scria Ioan Mircea Pascu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate