Un general face dezvaluiri halucinante despre Revolutia din 1989! Radu Beligan, acuzat ca ar fi predat un pistol automat cu care s-a tras, iar Tudor Gheorghe ca ar fi aruncat cu grenade! Dorel Visan ar fi agitat multimea la Cluj!

Mai multi actori extrem de cunoscuti din Romania sunt acuzati ca au avut un rol activ in Revolutia din 1989 si ca au manipulat intentionat masele iesite in strada.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descrierefara descriereRadu Bligan, Dorel Visan sau Tudor Gheorghe sunt doar cativa dintre cei nominalizati de generalul Dan Voinea, figura importanta in istoria Romaniei post-comuniste, ca au manipulat masele si chiar au deschis focul in strada. Generalul Voinea sustine ca teroristii nu au existat in decembrie 1989 insa cineva a avut interesul de declansa haosul pe strazi pentru a acapara mai usor puterea.fara descrierePotrivit generalului, Radu Beligan ar fi predat un pistol mitraliera

„Sa tineti minte un singur lucru, daca va pasioneaza istoria si evenimentele din decembrie, mi-au aparut ca manipulatori si manifestanti foarte multi actori si nu orice actori, directori de teatru. Atat. La Arad, cel care manipuleaza manifestantii era Vocila, directorul teatrului. La Constanta, mi-a aparut directorul Teatrului Fantasio care manipuleaza, intra in cladirea judeteana. fara descriereAcelasi general sustine ca Dorel Visan ar fi manipulat multimileLa Cluj, si dosarul Clujului este printre primele pe care le-am trimis in instanta, apare actorul Dorel Visan, care era directorul teatrului atunci. La Craiova, cel care intra cu generalul Rosu si arunca grenade pe acolo de s-a speriat multimea, era Tudor Gheorghe. Multimea nu se dadea la o parte ca sa intre armata sa ocupe Consiliul Judetean si a aruncat sa faca poteca” a povestit Dan Voinea pentru Evenimentul Zilei.fara descriereGeneralul ii aduce acuze si lui Tudor Gheorghe

Generalul face dezvaluiri halucinante si despre Radu Beligan, despre care spune ca a tras cu arma. „La Bucuresti, toata noaptea s-a tras din Teatrul National. Parchetul Militar era in spatele Teatrului National. Cine tragea, ne intrebam? (...) La doua zile, dupa ce s-a anuntat incetarea focului, cine a venit sa predea pistolul mitraliera? Radu Beligan, cu unul cu pletele lungi, care a zis ca e electrician acolo. Le-am facut proces verbal. A venit si a predat arma, era un automat! Da, s-a tras cu ea. fara descriereGeneralul Dan Voinea s-a ocupat de dosarele RevolutieiMi-a fost ciuda ca erau la seful meu la o cafea si nu l-am intrebat de unde a luat-o. Am facut proces-verbal ca am preluat-o eu. Le-am pus in fiset. A doua zi am intrebat unde dau arma, nu stiam de unde a luat-o. Am cautat procesul verbal si nu l-am mai gasit in fiset. Povestea cu actorii a avut un rol important”, a mai povestit generalul Voinea.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate