Un grup de 15 activişti Greenpeace protestează la o benzinărie din Arad, patru sunt pe acoperiş

Un grup de 15 activişti Greenpeace din România, Ungaria şi Austria protestează, sâmbătă, în faţa unei benzinării Gazprom din municipiul Arad, patru dintre ei fiind pe acoperiş, ei având mesaje prin care cer eliberarea unor activişti reţinuţi în Rusia şi împotriva exploatărilor petroliere din Arctica

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereProtestul celor 15 activişti Greenpeace, care sunt din România, Ungaria şi Austria, a început, sâmbătă dimineaţă, la o benzinărie din municipiul Arad, patru dintre ei urcându-se pe acoperiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au pancarte cu mesaje în română şi engleză prin care cer oprirea exploatărilor petroliere de orice fel în Arctica, afirmând că acolo au loc poluări, dar cerând, totodată, şi eliberarea a 28 de activişti Greenpeace şi a doi jurnalişti reţinuţi în Rusia.

Conform participanţilor, kalooga_36441" în 18 septembrie, în urma unui protest paşnic împotriva platformei Gazprom din Marea Peciora, o instanţă de judecată din Rusia i-a acuzat pe cei 30 de piraterie şi huliganism şi i-a arestat".

"Cerem eliberarea acestor oameni care au luptat împotriva poluării din Arctica de care se face vinovată compania Gazprom", a spus un protestatar.

Acţiunea este supravegheată de către jandarmi.

"S-a constatat că protestul nu este autorizat şi este vorba de aproximativ 15 persoane, dintre care patru s-au urcat pe acoperişul staţiei de distribuţie a carburanţilor. Firma nu a depus, deocamdată, plângere şi nu s-au aplicat sancţiuni până la acest moment", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă.

Activiştii Greenpeace nu au putut preciza cât timp vor protesta, afirmând că astfel de acţiuni au loc în mai multe ţări din lume, iar în România este singura.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate