Un important artist din Romania s-a stins seara trecuta din viata!

Purta pantofi din piele de struţ şi sculpta clopote cu semne numai de el înţelese. Odată a încălţat un pian (Pianul No.1270), şi acesta se mai poate vedea în holul Filarmonicii. Artistul însă a pierdut lupta cu viaţa. Ştefan Călărăşanu, unul dintre cei mai importanţi sculptori români contemporani, autorul trofeului Festivalului Dramaturgiei Româneşti, s-a stins din viaţă aseară, la Timişoara. Avea numai 66 de ani.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere
Ştefan Călărăşanu s-a născut în 9 martie 1947 la Turnu Severin şi a absolvit în 1973 Facultatea de Arte din Timişoara. Cât a trăit, a uimit cu operele lui şi şi-a atras deopotrivă colecţionari şi o colecţie de premii. În 1998 a câştigat Marele Premiu Naţional ”George Apostu”, distincţie care poartă numele artistului în al cărui atelier a ucenicit. A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut prima expoziţie personală în 1982. În 2004 i s-a decernat Premiul pentru sculptură al UAP. Nu a câştigat însă lupta cu cancerul, care i-a intrat în viaţă de curând, scrie pressalert.ro.

Operele lui populează cele mai frumoase oraşe. la Timişoara avem în exterior două, Clopotul libertăţii şi Compoziţie. La lugoj, alte două statui ale lui: Martir şi Iisus Cristos. La Turnu Severin a ridicat Monumentul deţinuţilor politici, Clopotul de piatră în Reşiţa, o Cruce în Cehia.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate