Un incendiu violent la un put ilegal a ucis 10 oameni si a ranit peste 40. Pompierii nu pot sa stapaneasca focul

O scurgere de petrol de la un put ilegal a produs un incendiu atat de violent incat pompierii nu pot sa stinga focul.

Distribuie pe:

Autor: L. S.

Noaptea trecuta a izbucnit un incendiu extrem de violent intr-o provincie din Indonezia. Localnicii aveau un put sapat ilegal, iar scurgerile de petrol au produs dezastrul, arzand de vii zeci de persoane.

In plina noapte, incendiul a cuprins si a ars complit cel putin trei case, iar pompierii au continuat pana dimineata lupta cu focul.

"Focul este în continuare activ şi încă nu a fost stăpânit", a declarat şeful subdistrictului Ranto Peureulak, Saiful, care nu are nume de familie ca numeroşi indonezieni.

Cel putin 10 persoane au murit si alte cateva zeci sunt ranite, dupa ce incendiul a cuprins zona marti noaptea, in vestul Indoneziei, au anuntat autoritatile, conform AFP.

O scurgere de petrol a provocat un incendiu uriaş în plină noapte, în jurul orelor 01.30 (marţi, 18.30 GMT), distrugând cel puţin trei case, în timp ce pompierii continuau să lupte cu flăcările în cursul dimineţii.

"Focul este în continuare activ şi încă nu a fost stăpânit", a declarat şeful subdistrictului Ranto Peureulak, Saiful, care nu are nume de familie ca numeroşi indonezieni.

"Cel puţin 10 persoane au murit în incendiu şi bilanţul se poate agrava, zeci de persoane fiind rănite", au mai adaugat el.

Pompierii continuau să toarne apă pentru a încerca să oprească incendiul, izbucnit într-o zonă de locuinţe, cu ajutorul unor angajaţi ai companiei naţionale a petrolului Petramina, echipaţi cu materiale speciale pentru acest gen de incident.

În estul provinciei Aceh sunt numeroase puţuri de petrol exploatate frecvent ilegal de către localnici.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: