Un jurnalist, UMILIT de o doctorita la Urgente la Floreasca! "Am iesit din spital cocosat de rusine"

Un jurnalist a povestit un episod umilitor petrecut la Spitalul Floreasca!

Autor: R.L.

Sebastian Tomulescu a povestit ca s-a simtit foarte rau si a fost nevoit sa ajunga la medic. Habar nu avea ce urma sa i se intample si cum un medic de la Floreasca il va umili si il va trata ca pe ultimul om.

"INTRODUCERE.
Am stat mult să mă gândesc dacă să scriu sau nu despre asta. Despre una dintre cele mai neplăcute experienţe pe care le-am avut în 2017.


Suntem obişnuiţi să auzim că medicii din România sunt printre cei mai buni medici din lume. Aşa o fi. Asta, însă, până în momentul în care ai nevoie de ei.
Săptămâna trecută m-am trezit cu nişte dureri înfiorătoare in capul pieptului. Şi, cum durerile creşteau şi am început sa vomit, am sunat un prieten medic. Mi-a spus că sunt inconştient şi că, dacă nu vreau sa chem Ambulanţa, măcar să mă duc la Urgenţă! Acum, fac o paranteză: spitalul de urgenţă, în viziunea mea, e pentru URGENŢE: accidente urâte, AVC- uri etc. Mi s-a părut urât din partea mea să mă duc să "omor" timpul unor medici de acolo, timp în care se puteau ocupa de un infarct, de exemplu. Aşa ca am preferat sa ma duc la CDT Victor Babeş, la privat. Mi s-au făcut instant EKG, analize, ecografie (asta, cu greu, pentru ca reincepusem să vomit plus că, din cauza durerilor, nu puteam sta drept). "Ulcer"- mi s-a spus.
Doar ca nu se ştia cât de grav şi că, pentru asta, era nevoie de o endoscopie. Şi, cum din diverse motive, nu se putea face acolo, foarte precipitat şi cu un ton grav, medicul mi-a zis să mă duc la Urgenţă. Ba mai mult, dacă vreau, poate chema ea o ambulanţă. Am refuzat şi, înarmat cu rezultatele analizelor, am luat primul taxi şi am plecat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

CUPRINS.
E.. Si (abia) aici începe a mea poveste. Nu voi insista pe bulibaşeala de la triere, unde după ce le-am arătat analizele şi le-am povestit (cu greu, pentru ca efectele calmantelor făcute intravenos începuseră sa îşi piardă efectul) care e problema mea, reacţia lor a fost "ŞI CE VREI SA ITI FACEM NOI?" Au urmat mai multe bâlbe, apoi mi s-a explicat că, dacă nu vomit sânge, nu reprezint o urgenţă...

Până la urmă, după o o ora de aşteptare, ajung şi la gastroenterologie.
Înaintea mea, într-un scaun cu rotile, o doamnă la vreo 80 de ani (genul aristocrată), plângea de mama focului şi murmura, întruna, ca pentru ea "Cea mai umilitoare experienta... Doamne, asta este cea mai umilitoare experienta din viaţa mea" (şi sunt convins că, la viaţa ei, a trecut prin multe). Acum, pentru cine nu ştie, endoscopia presupune introducerea pe gura, până în stomac, a unui cablu care are la capăt o micuţa cameră. Este o experienţă neplăcută, başca faptul ca îţi sunt declanşate toate fluxurile şi refluxurile esofagiene. Auzisem despre asta şi eram convins ca doamna respectivă plângea din aceasta cauză. Apoi, am auzit-o pe ea, pe cea care, conform filmelor văzute pe tema asta, conform jurământului pe care l-a depus la un moment dat, conform celor mai elementare reguli de bun simţ sau conform noţiunii de OM, trebuia să arate compasiune faţă de semeni. Racnea la telefon, la cineva:" CE DRACU' MI L-AŢI TRIMIS ŞI P-ĂSTA??? (n.r. ĂSTA= eu). TU NU AUZI CA AM AICI O BABĂ CARE SE CACĂ PE EA??? AIA DE O SUTA DE ANI, DA! PE CARE MI-AŢI TRIMIS-O PE CAP!!! CE O MAI CĂUTA ŞI ASTA PRIN SPITAL??? ARE O SUTĂ DE ANI ŞI VINE LA MINE SĂ SE CACE PE EA CĂ NU ÎI PLACE CĂ ÎI BAG AIA PE GÂT!!! ŞI ACUM VINE ŞI ĂSTA (n.r. ĂSTA= tot eu), CĂ VREA ENDOSCOPIE! DAR CE E AICI? UITE... VINE ŞI CU ANALIZE FĂCUTE LA PRIVAT! DE CE DRACU' A MAI VENIT AICI??? UITE, PE PARAFĂ SCRIE CA L-A VĂZUT UN MEDIC PRIMAR GASTROENTEROLOG. CE SĂ-ŢI SPUN!!! DE CE A MAI VENIT LA MINE, DACĂ A FOST DEJA LA PRIVAT??? IA UITEEEE... I-A DAT ŞI TRATAMENT. PĂI, CE MAI VREA DE LA MINE? CA TRATAMENTUL E ACELAŞI!!! SIGUR... A VENIT LA FLOREASCA!!! ALT SPITAL NU MAI EXISTĂ ÎN ROMÂNIA ASTA!! TOŢI VIN LA FLOREASCA!!!" Apoi, nervoasa, închide telefonul. În tot acest timp, asistenta care mă pregătea pentru endoscopie, se făcuse vişinie la faţa (de ruşine, probabil). A urmat endoscopia. Complet neplăcută+ vomitat mult. Inutil să vă spun ca" doamna doctor" nu m-a învrednicit nici măcar cu o privire sau un cuvânt. În schimb, asistenta plus o alta domnişoara- probabil rezident acolo, îmi explicau, pe scurt, despre ulcerele pe care le am şi ce trebuie sa fac. În paralel, intrase deja următorul pacient- un tânăr la vreo 20 de ani căruia ii rămăsese o bucată de cârnat în gât. "Probabil, din cauza aparatului dentar"- spune el." Pentru că, de când mi l-am pus, e a doua oară când ajung la dumneavoastră". Mare greşeală, pentru că a declanşat o noua criză a "doamnei doctor" "TU ÎŢI BAŢI JOC DE NOI??? CE? ŢI-AI FĂCUT ABONAMENT LA NOI??? DACĂ VEZI CA NU EŞTI ÎN STARE SA MĂNÂNCI CU EL, DA-TI-L DRACULUI JOS!!! NU ŢI-E UN PIC RUŞINE?!?!?"

INCHEIERE
Am ieşit din spital cocoşat de durere. Am ieşit din spital cocoşat de ruşine. Am ieşit din spital cocoşat de amărăciune. M-am surprins murmurand, ca pentru mine" Cea mai umilitoare experienţă... Cea mai umilitoare experienţă...", a scris pe pagina sa de Facebook Sebastian Tomulescu. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Caz socant in Vrancea: S-a sinucis punandu-si capul pe sinele de tren!

Imagini de infarct cu Raluca Zenga de Sarbatori! Blonda a aparut aproape goala in pat, in postura de Craciunita!

Prima reactie a Marinei Almasan, dupa ce fostul ei sot, Victor Socaciu a fost acuzat ca a beneficiat preferential de un transplant renal efectuat de profesorul Lucan! | EXCLUSIV

Viața a 6 zodii se va schimba de mâine și vor începe un nou ciclu astral

Demisia momentului în România! Cutremur total în politică. Nu a mai suportat

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Amenzi imense pentru șoferi. E un gest pe care-l faci aproape reflex

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies