Un legendar actor roman de comedie a murit!

Legendarul comic a murit pe 22 noiembrie, la 89 de ani, şi a fost înmormântat la cimitirul evreiesc din Dusseldorf, scrie EVZ.ro.

Distribuie pe:

fara descriere
A fost unul dintre cei mai mari comici ai României. Era considerat urmaşul lui Tănase. Numele lui a rămas sinonim cu umorul amar, cu umorul spumos, cu umorul în toate formele lui, după ce, ani întregi, românii i-au ascultat vocea şi glumele în întuneric, la mici radiouri cu baterii, la Europa liberă.

Mircea Crişan s-a născut într-o noapte de august, într-un tren care mergea spre Maramureş. Băieţelul, pe nume Mauriciu Kraus, a crescut într-o familie de evrei, negustori ambulanţi. Într-un interviu, Mircea Crişan povestea cum mergeau dintr-un bâlci în altul şi cum, la cinci ani, l-a dat la o parte pe tatăl lui de lângă taraba cu jocuri, ca să se ocupe el de clienţi.

Destinul l-a purtat apoi spre lumea teatrului. A urmat Conservatorul de Artă Dramatică, clasa Maria Filotti şi a debutat la 19 ani în spectacolul kalooga_36441" Lozul cel mare" de Shalom Alehem la vestitul teatru Baraşeum din Bucureşti. A apărut pe scenă alături de artişti importanţi, de la Maria Tănase la Puiu Călinescu sau Anda Călugăreanu şi, de asemenea, în numeroase producţii de radio şi televiziune, devenind unul dintre cei mai îndrăgiţi umorişti din România.
În 1967, cu ocazia unui turneu la Paris, a hotărât să nu se mai întoarcă în ţară, stabilindu-se apoi în Germania, unde a rămas până în ultima zi a vieţii şi dincolo de ea, scrie EVZ.ro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate