Un manelist celebru, încuiat într-o ladă frigorifică de frica unui nuntaș care l-a amenințat cu o sabie! ”Băi, e unul congeat”! Cine e ”regele” care a pățit-o?

Bogdan Rusu, un fost lăutar care a lucrat cu toți maneliștii cunoscuți ai României, a dezvluit un episod absolut incredibil care l-a avut protagonist pe unul dintre ”regii” acestui stil muzical.

guta, salam
Autor: Radu Constantin

In articol:

Un manelist celebru a fost la un pas să moară congelat după ce s-a ascuns într-o ladă frigorifică, la o nuntă țignească.

Cântărețul fusese amenințat cu o sabie de unul dintre nuntașii supărați că acesta nu știe să-i cânte melodia preferată.

L-a pus să cânte ”Salomea” și i-a dat o pungă plină cu bani

Bogdan Rusu, un fost instrumentist care a cântat cu toate numele mari din lumea manelelor, a povestit că a participat la o nuntă care a avut loc la un palat țigănesc din București. În toiul petrecerii, solistul (unul din regii manelelor al cărui nume nu a fost făcut public) a primit o pungă plină cu dolari de la un invitat. Acesta i-a spus că vrea să-i fie cântată melodia preferată, ”Salomea”.

Minune, Guță
Adrian Minune și Nicolae Guță, doi regi ai manelelor trecuți prin multe

Solistul i-a spus că nu știe toate versurile, pentru că melodia abia fusese lansată și a încercat să improvizeze ceva, să nu-și dezamăgească nuntașul și să rămână și cu banii.

 

”... și începe să cânte... Solistul avea punga cu bani pe piept, o ținea cu o mână, iar cu cealaltă ținea microfonul și cânta. Era o pungă cu bani, vă dați seama? Cu dolari! Plină, îndesată! Băi, și când vine ăsta de-o dată. Vine ăsta cu o sabie, cred că avea 80 cm- 1 metru. Și când bagă sabia așa, prin sac, a găurit sacul și i-a ajuns sabia aici, la gât, solistului.

Vârful sabiei, aici, la gât!

Salam
Salam e pățit cu ”șmecherii” de pe la nunți

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

Când a făcut ăsta gestul, s-a oprit toată formația. Florin Memet (un alt lăutar cunoscut) s-a ridicat de acolo și a zis: ”băi unchiule, ce faci? E frumos ce faci?”.

Ăsta era prieten cu taică-său lui Florin Memet. Și îi zice pe țigănește: ”băiatul meu, nu te băga, eu n-am nimic cu tine, nici cu prietenul tău (adică eu) dar lăutarii ăștia m-au scos din sărite”, a povestit Bogdan Rusu despre una dintre cele mai dure experiențe pe care le-a trăit în viața de lăutar.

”Bă, pun curentul pe tine”

Soluția a venit pe moment de la băiatul cu orga. Acesta a smuls firele din spatele instrumentului și l-a amenințat pe agresor că-l curentează, deși acest lucru era practic imposibil, ținând cont că prin fire ”circulau” doar 12-14 volți.

Citeste si: Un manelist celebru se zbate intre viață si moarte! Avem, detaliile unui eveniment care a tulburat lumea muzicii

”Dar să vedeți scăpare aici. Ăla de la orgă rupe firele de la tansformator, dă așa, între ele, fac scânteie și se duce către ăsta: ”bă, pun curentul pe tine”. Când a văzut țiganul că au făcut ale scânteie s-a speriat, a dat drumul la sabie și s-a dus în colul camerei, spunând că n-a făcut nimic. Solistul, în secunda a doua, a dat drumul la punga cu bani... ăștia din formație – clarinet, acordeon, vioară, saxofon... au sărit pe geam unul câte unul. Solistul a fugit în camera alăturată pe un hol. Nu i-a trecut prin cap să sară pe geam, afară”, a mai povestit Rusu.

Citeste si: Jador, concurent la Survivor România 2021, sezonul 2. Manelistul este pregătit de o schimbare: „ Voi vedea viață cu alți ochi”

În fine, după ce lumea s-a mai liniștit, organizatorul petrecerii a încercat să-i readucă pe cântăreți, pentru ca nunta să poată continua. Doar că solistul, care fugise undeva în casă, nu a fost de gsit timp de câteva ore.

”Noi ne-am gândit că a murit”

”Solistul, unde credeți voi că s-a ascuns? E tragic-comic, dar mai mult tragic. La bucătărie! Dar unde la bucătărie? Băi oameni, în lada frigorifică!!! A intrat în lada frigorifică și a tot țipat să-i deschidă, a tot bătut, nu l-a auzit nimeni. La un moment dat vine bucătarul... ”Băi tată, e unul congelat în lada frigorifică”!!! Când am auzit, noi ne-am gândit că a murit! Băi, și iese din lada frigorifică, congelat, așa tremura. Și avea țurțuri, băi fraților și tremura. Și l-a luat proprietarul, l-a învelit într-o pătură, era mai mult mort decât viu”, a mai povestit Bogdan Rusu.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ultimele clipe din viața soțului cântăreței Marcela Fota! A murit în fața artistei: „Eram acolo, am...”

Fiul lui Adi Minune, îndrăgostit lulea! Declarații tari despre noul cuplu din showbiz

Soțul interpretei Tatiana Marcoianu, obsedat de Denisa Manelista, înainte să moară! Bărbatul, găsit fără suflare, de ziua lui, pe 1 ianuarie

Horoscop Zilnic Miercuri 21 Aprilie 2021: Racii se bucură de o zi productivă, Săgetătorii se confruntă cu o tensiune copleșitoare

Bilanţ COVID-19, 20 aprilie! Record de decese într-o singură zi din cauza noului coronavirus

CUTREMUR IN SHOWBIZ! De cine ar fi indragostit acum Cătălin Măruță. Probleme mari pentru Andra

Istoria secretă. Filmul pentru care Ceaușescu a interzis-o pe Margareta Pâslaru

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies