Un medic german aruncă bomba. Coronavirus, prezent în Europa și în 2019?

Un medic german aruncă bomba. Acesta își pune întrebarea dacă nu cumva virusul COVID-19 a fost prezent în Europa și anul trecut.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Un medic german aruncă bomba. Coronavirus, prezent în Europa și în 2019?
coronavirus

A fost prezent coronavirusul în Europa și în 2019?

Medicul pneumolog Wolfgang Wodarg, specialist în Igienă și Medicina Mediului și fost președinte al Comisiei de Sănătate a Parlamentului german, a vorbit despre posibilitatea ca virusul care se răspândește deja pe tot globul să fii existat și în anul 2019.


In articol:

"Aș vrea să vă spun ceva despre epidemia de coronavirus despre care se vorbește că o avem chiar acum. Mai întâi m-am gândit că această campanie de influențare se va sfârși, dar s-a amplificat atât de mult încât trebuie s-o analizăm cu atenție.

Citeste si: Tara in care persoanele care nu respecta izolarea sunt judecate pentru crima

Citeste si: Strigătul disperat al pacienților de la Suceava: "Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!"

Citeste si: Lidia Buble, declarații fără perdea. Este sau nu artista însărcinată? „Ieșim și cu bublișorul mic. Nu mă vezi ce zâmbet am pe buze”

Am lucrat ca medic și am condus un departament de sănătate. Am avut propriul meu sistem de monitorizare pentru gripă. În fiecare an am văzut numărul celor care se îmbolnăvesc la 150.000 de locuitori.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

În fiecare an, în lume apar noi feluri de viruși, pentru că virușii trebuie să se transforme. Dacă aceeași viruși ar reveni anul următor, sistemul nostru imunitar i-ar recunoaște și nu ne-ar putea să ne îmbolnăvească și să se înmulțească.

Așa că în mod regulat ei trebuie să se schimbe câte puțin și ăsta e motivul pentru care avem noi variante ale acestor viruși în fiecare an. Există aproximativ 100 de feluri de viruși care se schimbă constant.

Un medic german aruncă bomba. Coronavirus, prezent în Europa și în 2019?
medic german

Până acum, nu ne-a păsat care virus a provocat această gripă, sau boală, sau cum vreți s-o numiți. Însă timp de mai mulți ani au fost întreprinse cercetări la Glasgow. Acolo au încercat să folosească testele disponibile – asta înseamnă că ei n-au testat toate cele 100 de feluri de viruși, ci numai cei pentru care aveau teste disponibile.

Așa că au verificat poate 8 sau 10 viruși și coronavirușii au fost mereu printre cei testați. Cercetarea unui virus, spre exemplu a unui coronavirus, presupune să examinezi întreaga populație. Ceea ce vei afla este că în jur de 8% sau 10% din întreaga populație a avut un virus oarecare din cauza căruia s-a îmbolnăvit.

Dar, dacă studiezi practica medicală, dacă efectuezi teste pentru a afla cine este bolnav, bineînțeles că vei descoperi mult mai multe teste pozitive. Evident, vei descoperi că este vorba de coronavirus în proporție de 7-15%, de fiecare dată când efectuezi testele. 

Să presupunem că în anii anteriori, am tratat toți pacienții din spitale îmbolnăviți de coronavirus, ceea ce nu s-a întâmplat. Ne-am fi așteptat să aflăm că până la 3.000 de pacienți mor anual din cauza unui tip de gripă, care, de asemenea, aveau și coronavirus. ", a spus medicul, potrivit Antena 3.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Puterea Dragostei 9 aprilie. Bianca a dezvăluit secretul Bernei. Cum a reacționat Philip: „Era o chestie pe care...”

Scenariu sumbru pentru România. Se va întâmpla pe data de 13 aprilie. Suntem pregătiți?

Un nou pericol pândește omenirea, în plină pandemie de COVID-19. Fenomen extrem de rar, descoperit de oamenii de știință

Avertismentul medicilor: "Nu interactionati cu animalele de companie daca aveti COVID-19" - Pisicile, cele mai expuse

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies