Un nou caz de îmbolnăvire după vaccinarea anti-COVID! Șefa DSP Dolj a început să aibă simptome la trei zile de la rapel

Șefa DSP Dolj și soțul ei, de asemenea angajat în aceeași instituție, s-au îmbonăvit de COVID-19 la scurt timp de la rapel.

Valeria Andreescu
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

La doar o lună de când medicul Carmen Dorobăț a fost testată pozitiv, după ce se impunizase împotriva noului tip de coronavirus, un alt caz similar a fost raportat. Este vorba despre șefa DSP Dolj, Valeria Andreescu, care a început să dezvolte simptomele de COVID-19 la scurt timp de la efectuarea rapelului.

Iată ce spun autoritățile în acest caz! 

Șefa DSP Dolj și soțul ei, depistați cu coronavirus după vaccinare 

După trei zile de la vaccinarea împotriva COVID-19 și crezând că au scăpat de boală, Valeria Andreescu, șefa Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, și soțul ei au început să dezvolte simtomele specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2. Se pare că cei doi nu erau la prima doză de ser, ci la a doua.

Vaccin anti-covid
Vaccin anti-covid [Sursa foto: Pexels]
 

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?- stirilekanald.ro

Pe 26 ianuarie 2021 au primit rapelul, iar la trei zile au făcut febră, așa că n-au mai stat pe gânduri și au efectuat un test RT-PCR, la care

ambii au ieșit pozitiv. De atunci, ambii se află în izolare la domiciliu, semn că starea lor de sănătate nu este totuși gravă. Iată ce spun autoritățile din Sănătate despre acest caz. 

„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eşec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular. 

În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, întrucât acea perioadă este considerată perioadă de “fereastră imunologică”, adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun.  

Citeste si: Medicul Carmen Dorobăț a fost confirmată cu COVID-19 la puțin timp după ce și-a făcut vaccinul! „Înainte de vaccin aveam test negativ”

O altă explicaţie poate fi şi aceea că persoana respectivă, despre care relatează ştirea, era, în momentul vaccinării, fie în perioada de incubaţie, fie deja infectată şi aflată în fază asimptomatică", se precizează pe site-ul Guvernului României.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Realitatea sistemului medical românesc: Spitale fără aviz ISU și cu instalații de detectare a incendiilor defecte. Ce nereguli grave au găsit experții în unitățile sanitare

Bilanț Covid-19, 31 ianuarie 2021. Câte cazuri noi de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Cum se schimbă strategia de vaccinare anti-COVID. Cine se mai poate imuniza în luna februarie

„Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?

„Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin

Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies