Un nou cutremur a avut loc în Vrancea! A fost al 13-lea din această lună și s-a simțit în mai multe orașe din țară

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în Vrancea. Seismul s-a produs la ora 3:30 și este al 13 lea cutremur înregistrat în această lună.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, INCDFP, cutremurul a înregistrat o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 92 de kilometri.

Citeste si: Inna, primul artist român pe coloana sonoră Need For Speed! Ce piesă a intrat în playlist-ul celui mai tare joc cu mașini din lume?

Citeste si: Imagini CUTREMURĂTOARE cu mormântul Alexandrei Măceșanu! Ce monument a făcut tatăl fetei la locul de veci al familiei FOTO EXCLUSIV

Citeste si: Diana Belbiță a intrat în gura fanilor! ”Prințesa războinică”, făcută praf după ce a anunțat că renunță la România: ”Ce te pisicești atât pe internet?!”

Un nou cutremur a avut loc în Vrancea! A fost al 13-lea din această lună și s-a simțit în mai multe orașe din țară

Cutremurul a fost în apropierea oraşelor: 71 kilometri E de Brasov, 73 kilometri NE de Ploiesti, 119 kilometri V de Braila, 120 kilometri S de Bacau, 121 kilometri V de Galati, 124 kilometri N de Bucuresti, 148 kilometri NE de Pitesti, 185 kilometri E de Sibiu, 189 kilometri N de Ruse, 201 kilometri SV de Iasi.

Cel mai puternic cutremur din această lună a avut loc tot în zona seismică Vrancea și a înregistrat o magnitudine de 3,2 grdae, pe data de 17 octombrie.
Însă cel mai puternic cutremur din această toamnă s-a înregistrat pe data de 3 septembrie, cu o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter.

„E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate