Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur a avut loc azi-noapte, în România. Seismul s-a produs imediat după miezul nopții.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Seismul s-a produs în judeţul Buzău, la ora 00.01. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 113 km şi a înregistrat magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter. Ultimul cutremur produs în România a avut loc în urmă cu două zile, în judeţul Suceava, şi a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter.

România, izbită de un seism major

Directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a făcut un anunț important despre situația seismelor din România. Bărbatul susține că va exista un moment când vor veni cutremure mari în țara noastră.

„Suntem într-o perioadă mai liniștită, asta este clar. Începând cu anul 1987, nu au mai fost cutremure peste 7 și această perioadă se poate prelungi. (...) vom avea însă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat și cutremure mari și s-ar putea chiar o grupare de cutremure mari. Situația este destul de complexă. Ideea de ciclu trebuie înțeleasă într-un mod mult mai complex”, declara Mircea Radulian.

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate