Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur s-a produs sâmbătă după-amiază în România. Seismul a avut loc în județul Vrancea.

Distribuie pe:

Autor: A.I.


In articol:

fara descriere

Seismul s-a produs sâmbătă la ora 16:21 și a avut o magnitudinde de 2,4 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Epicentrul cutremurului s-a înregistrat la 88 de kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,4 pe Richter şi s-a produs în data de 9 ianuarie, în zona județului Buzău. Acest seism a fost cel mai important cutremur după cel înregistrat în data de 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău.

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate