Un nou cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs în România. Seismul a avut loc în Vrancea, la o adâncime de 72 de kilometri.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INFP) a transmis că în ziua de 09/07/2019 la ora 09:21:26 – ora României – s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, un cutremur cu magnitudinea 2.7 pe scara Richter, la adâncimea de 72 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (15km), Urlați (30km), Mizil (30km), Vălenii de Munte (33km), Boldești-Scăeni (42km).

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate