Un nou virus mortal vine din Asia. E mai periculos decât coronavirus

Chinezii anunță că un nou virus mortal aduce panică în rândul oamenilor. Pe lângă faptul că se răspândește rapid, virusul e mult mai mortal decât coronavirus

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Un nou virus mortal vine din Asia. E mai periculos  decât coronavirus
Un nou virus mortal vine din Asia. E mai periculos decât coronavirus


In articol:

După coronavirus, care practic ne-a schimbat viața, China anunță că un nou virus mortal, mult mai periculos decât COVID-19, se îndreaptă către întreaga lume. Alerta mondială este în vigoare după anunțul Chinei.

Și asta pentru că aproape 2000 de persoane și-au pierdut viața într-un timp mult mai scurt decât în perioada de început a coronavirusului. 

Cum se manifestă virusul mai periculos decât coronavirus?

Ceea ce știm momentan despre noul virus, mult mai periculos decât coronaivurs, e că se manifestă ca o pneumonie, numai că specialiștii nu știu nimic despre modul în care această boală se manifestă.

Se știe doar că are un potențial mortal mai mare decât noul coronavirus, ar fi ucis peste 1.700 de persoane în acest an în Kazahstan, țară din Asia Centrală, relatează CNN, dar și întreaga presă din lume. 

„Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan într-un comunicat pentru cetățenii de acolo.

Sunt sute de pacienți noi/zi

Chinezii susțin că virusul e atât de periculos și s-a desfășurat atât de repede în mediul uman încât la jumătatea lunii iunie cazurile cu noua pneumonie au crescut semnificativ, sute de pacienți noi pe zi fiind raportați de instituțiile statului.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

În ceea ce privește regiunile afectate, în prezent este vorba despre Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți în stare critică, potrivit comunicatului ambasadei, care citează presa locală.

De la debutul ei și până în prezent, 1.772 de persoane au pierdut lupta cu noua pneumonie, iar o parte din victime sunt cetățeni chinezi, potrivit ambasadei. 628 dintre decese s-au înregistrat doar în iunie.

„Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, se arată în comunicat.

Chiar dacă nu există informații oficiale exacte,  agenția Kazinform a afirmat că numărul bolnavilor de pneumonie din Nursultan (n.red. din 2019, capitala Astana a fost redenumită Nur-sultan) s-a dublat în luna iunie față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse la spitale zilnic. Alții primesc tratament la domiciliu”, a declarat șeful Departamentului de asistență medicală citat de Kazinform.

China a transmis deja primul avertisment oficial

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu noua pneumonie, ambasada Chinei a avertizat locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate.

CNN nu a putut verifica în mod independent raportul Ambasadei Chineze și s-a adresat Ministerului Sănătății din Kazahstan pentru detalii suplimentare, însă fără rezultate care să dezvăluie adevărata dimensiune a pericolului.

Avertismentul vine în condițiile în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a cazurilor de Covid-19, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264 până în prezent, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Autoritățile din Astana neagă dimensiunile virusului

Informațiile publicate în mod oficial de chinezi au creat un conflict diplomatic de proporții între Kazahstan și China. Asta deoarece autoritățile de la Astana neagă vehement raportul pe care China susține că îl are.

Ministrul Sănătății din Kazahstan confirmă prezența unei pneumonii virale, dar neagă dimensiunile acestui virus. „Informațiile nu corespund realității”

 


Citește și:

Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies