Un polițist din Buzău îi reclamă pe șefii lui, după ce anunțat că o fată este răpită și abuzată: „Mă suni pentru o c****?”

Un polițist român care era de serviciu la Dispeceratul 112 își acuză șefii că i-au spus să nu se agite pentru o „curvă”. El a fost acuzat că prezentat situația presei de supărare că nu a fost răsplătit.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea


In articol:

Ion Florinel, ofițer de serviciu la Dispeceratul Poliției Municipale Buzău, a primit un telefon în dimineața zilei de 16 august 2019 prin care era anunțat de un getățean român din Germania că o fată este sechestrată într-un apartament din Spania, de o bandă de marocani.

Citeste si: SCENE ȘOCANTE! Un băiat de 15 ani a fost lăsat să moară în mașină, după un tragic accident în Gorj!

Bărbatul a povestit totul jurnaliștilor de la Libertata 

Omul fusese sunat la rândul lui de fata care lucrase la un restaurnat din Londra și îl rugase să facă tot posibilul pentru a o salva din mâna răpitorilor.

Polițistul care a auzit povestea nu a putut să nu se implice, mai ales că, fix cu o lună în urmă se petrecuseră tragicele evenimente de la Caracal.

Citeste si: Lavinia Pârva a eșuat în afaceri după ce a născut și după ce a venit pandemia de coronavirus! Soția lui Ștefan Bănică Jr a închis școala de dans și muzică pentru copii!

„I-am spus bărbatului din Germania să aibă toată încrederea că îl pot ajuta, dar să îmi trimită toate informațiile pe mobil, unul din ăsta mai modern, cu touch, ca să pot vedea fotografiile cu fata legată”

Reacția halucinantă a șefilor lui în momentul în care a anuțat sechestrul româncei din Spania

Imediat cum a primit ceva mai multe informații, polițistul a transmis cazul mai departe, șefilor lui.

„Am înțeles că o legaseră pentru că ar fi plasat drogurile în altă parte decât trebuia. De acolo de unde era legată de pat a putut ajunge la un telefon și a putut trimite și niște fotografii. Ea i-a trimis acestui domn fotografiile cu ea legată, în ideea de a fi credibilă și de a o ajuta.”, povestește polițistul.

Însă în momentul în care șeful lui a răspuns la telefon, polițistul a rămas șocat de indolența de care a putut să dea dovadă.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Citeste si: Grav accident în Bistrița. Opt persoane au fost rănite, dintre care trei copii

„Conducerea de la mine era un domn comisar șef Chiriac Ionel, adjunctul de atunci al Poliției Buzău, și era de permanență în acea noapte. El a fost primul om la care am sunat. La care el îmi spune așa: – Bă, ești nebun, la ora asta! Dă-o dracu de curvă, mă suni pentru o panaramă?! Mâine dimineață, când vin eu la opt, cunosc eu pe nu știu cine prin Spania, pe un atașat. Mâine dimineață!”

Omul i-a răspuns?: „omnule, fii atent care e problema, eu nu aștept până mâine dimineață pentru că mă transform în victimă sigură și o să scrie pe mine Caracal 2. Pățesc la fel ca dispecerul de la Caracal. Pentru ce asta? Țin prea mult la pielea mea ca să aștept până la ora opt dimineața când te trezești dumneata să vii la serviciu”, moment în care șeful lui i-a spus să stea liniștit pentru că raportase la județ.

Ion Florinel a sunat mai departe la județ, dar nici acolo nu a primit prea mult ajutor:

„– Mă, tu ești nebun la cap, pentru o c…ă să sun eu în Spania. Mă, dar tu ești nebun?!”, i-ar fi zis Stâlpeanu.

Dar dacă ar fi fost copilul tău în Spania, în excursie, și ar fi fost sechestrat? Tu așa pui problema? Vuiește lumea de Caracal pe toate posturile și tu-mi pui problema așa?

Hai, mă, dă-o dracu de panaramă!

Uite care-i treaba, îți dau ultimatum, dacă până la 3.55 nu mă convingi că ai vorbit la IGP și s-au declanșat mecanismele de salvare a româncei ăsteia, de la fără cinci încolo nu mai ai timp, Laurențiu! Fii atent că am cartea deschisă pe masă cu toate numerele de telefon și știu ce am de făcut dar, ierarhic, te las pe tine, să-i informezi tu”, i-ar fi dat replica Ion Florinel.

„Înainte de 3.55 m-a sunat Stâlpeanu și mi-a zis așa: Florinel, stai liniștit, am sunat la IGP, am vorbit cu domnu Dragnea. Nu mi-a spus ce și cum, doar că l-a informat.”

Cu toate acestea, omul spune că timpul trecea în defavoarea româncei și nu primea niciun semn de la superiorii lui. Așa că și-a încercat norocul și la șeful poliției din Buzău care i-a răspuns:

„Băi, fii atent, i-ai sunat pe ăia la dispecerat la județ?! Nu mai e treaba ta, să nu te pună dracu să suni tu la IGP, să treci tu peste, e treaba lor, să se spele pe cap! Tu să-ți vezi de treaba ta! – Știți care-i treaba, până la urmă dumneavoastră sunteți în concediu, eu știu ce am de făcut. Și i-am închis telefonul în nas, zbang!”, povestește Ion Florinel cu lux de amănunte conversația telefonică.

Polițistul a fost rugat să nu spună nimic de eroarea șefilor!

Ion Florinel a mai povestit pentru Libertatea că povestea româncei din Spania a ajuns la urechile șefului IPJ Buzău abia la distanță de o săptămână. Când a aflat a spus că face conferință de presă și l-a amenințat pe Florinel Ion că va fi dat afară din poliție dacă va spune ceva despre eroarea pe acre au făcut-o șefii lui.

„Domnule, dacă așa ți-au zis, ăștia nici nu mai merită să fie în poliție. Dar dacă ai de gând să zici așa ceva la presă, pleci din poliție!”, spune Ion Florinel că i-a spus superiorul lui.

Românca a fost găsită într-un final de poliția din Spania, însă era tăiată, bătută și legată.

 

Toți cei care au fost acuzați că nu acționat corect în acel caz au dat-o din colț în colț în momentul în care au fost sunați să dea explicații.

„I-am spus să ia legătura și dacă nu se rezolvă nimic eu pot să discut a doua zi cu atașatul României din Spania. Era o situație inedită, nu am mai avut cazuri de genul ăsta. Eu i-am spus să ia legătura la județ, să sune la inspectorul de serviciu, să vadă ce dispune inspectorul șef”, a declarat Ionel Chiriac, fostul adjunct al Poliției Municipale Buzău.

Ba mai mult decât atât, unul dintre superiorii lui Ion Florinel spune că acesta a adus cazul în atenția presei pentru că a fost supărat că nu a fost recompensat pentru efortul lui.

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate