Un preot infectat cu coronavirus a slujit din casă-n casă! Peste 150 de persoane au intrat în contact cu omul Domnului

Moldova ar putea fi lovită de un alt focar de covid-19 care stă să izbucnească în comunitatea de lipoveni din Târgu Frumos, judeţul Iaşi. Acolo, un preot ortodox de rit vechi a umblat din poartă în poartă pe la credincioşi fără să ştie că e infectat cu noul coronavirus.

Autor: M.B.

Direcţia de Sănătate Publică face anchetă epidemiologică şi 200 de oameni au intrat deja în izolare la domiciliu. De pe patul de spital de la infecţioase, părintele spune că nu are nici regrete şi nici teamă că ar fi putut împrăştia boala.

Nici urmă de regret n-are preotul ortodox de rit vechi Nichita Ichim din pricina cui 200 de lipoveni din Târgu Frumos Iaşi sunt în izolare, suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Părintele a fost testat pozitiv imediat după ce, împreună cu dascălul bisericii, a umblat din poartă în poartă cu molifta. De pe patul de spital de la Boli Infecțioase, omul povestește că nu avea habar că era purtătorul temutului virus: "Nu m-am simţit niciodată rău. Nu aţi avut niciun simptom? Am fost cu mănuşi, cu dezinfectant, cu mască. Nu am umblat decât doi...”

Vreme de două zile, preotul şi dascălul au intrat în peste 150 de case, astfel că toţi cei care i-au deschis uşa sunt acum în izolare la domiciliu.

Direcţia de Sănătate Publică spune că a demarat o amplă anchetă epidemiologică, dar reprezentantul instituţiei nu a putut face prea multe lămuriri.

Primarul oraşului spune că ar fi vorba de 200 de persoane care au intrat în contact cu preotul şi ar exista deja câţiva oameni testaţi pozitiv. Edilul e supărat foc după ce s-a chinuit, spune el, să ţină virusul departe de comunitatea pe care o păstoreşte.

Iar asta e ca un pumnal în piept pentru comunitate. Toţi lipovenii din Târgu Frumos se ocupă de agricultură. Au sere şi dacă nu ies la câmp în perioada aceasta, toată recolta e compromisă. Biserica Lipovenească nu se supune celei Ortodoxe, de aceea preotul nu poate fi sancţionat. Cu siguranţă, însă autorităţile ar putea să-l tragă la răspundere dacă a încălcat ordonanţa militară.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un Faimos de la Survivor pleacă acasă! „Îmi pare extrem de rău!”

Jador de la Puterea Dragostei a dat cărțile pe față și a recunoscut relația cu Georgiana: „Este și va fi femeia cu cea mai mare iubire din partea mea!”

E oficial! Decretul privind prelungirea stării de urgenţă, publicat în Monitorul Oficial

5 zodii vor începe săptămâna în forță. Sfaturi astrale pentru toate zodiile

Închisoare pe viaţă pentru șoferi! S-a schimbat legea. Se aplică din 28 iunie

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Prințul Charles, îngropat de un șeic. Cutremur la Casa Regală

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies