
"Avem nevoie de: 650 g piept de pui, 1 ardei capia, 100 g măsline verzi/negre, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 100 g bacon, cimbru uscat.
Punem în robotul de bucătărie pieptul de pui, 2/3 din el şi îl mărunţim bine, iar o parte îl tocăm cubuleţe.
Într-un bol punem pieptul de pui (şi cel făcut pastă în robot si cel tocat la cuţit), ardeiul capia tocat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, condimentele şi măslinele fără sâmburi. Amestecăm bine.
Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro
O hârtie de copt o umezim bine cu apă, o stoarcem şi o punem pe masa de lucru.
Punem compoziţia pentru ruladă, aşezată într-un dreptunghi; în centru aşezăm fâşiile de bacon, apoi strângem rulada cu ajutorul hârtiei astfel încât baconul să rămână la mijloc.Acum e momentul să învelim rulada bine în hârtia de copt, apoi mai umezim încă o bucată de hârtie şi înfăşurăm rulada şi în această hârtie, pentru a nu pătrunde apă în timpul fiertului. (Citeste si: Secretul celor mai buni caltabosi! Nu mai face aceasta greseala)Legăm la capete cu aţă alimentară.
Într-o oală mare punem câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin, boabe de ienibahar, 1 ceapă tăiată în patru, un morcov şi 3-4 l de apă. În momentul în care începe să fiarbă punem rulada şi fierbem la foc mic 1 oră şi 20 minute, apoi scoatem rulada, rupem hârtia de copt şi o lăsăm să se răcească complet înainte de a o tăia. (Citeste si: Motivul pentru care nu ti se incheaga piftia! Toata lumea face aceasta greseala)
Dacă nu o consumăm imediat, după ce s-a răcit o învelim bine în folie alimentară sau o vidăm".
sursa: Adihadean.ro