Un preparat perfect de pus pe masa de Sarbatori: rulada de pui! Un aperitiv usor si delicios!

Iata un preparat perfect de pus pe masa de Craciun. Este un aperitiv usor, delicios: o rulada de pui cu legume!

Distribuie pe:

Autor: R.L.

"Avem nevoie de: 650 g piept de pui, 1 ardei capia, 100 g măsline verzi/negre, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 100 g bacon, cimbru uscat.
Punem în robotul de bucătărie pieptul de pui, 2/3 din el şi îl mărunţim bine, iar o parte îl tocăm cubuleţe.
Într-un bol punem pieptul de pui (şi cel făcut pastă în robot si cel tocat la cuţit), ardeiul capia tocat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, condimentele şi măslinele fără sâmburi. Amestecăm bine.
O hârtie de copt o umezim bine cu apă, o stoarcem şi o punem pe masa de lucru. Punem compoziţia pentru ruladă, aşezată într-un dreptunghi; în centru aşezăm fâşiile de bacon, apoi strângem rulada cu ajutorul hârtiei astfel încât baconul să rămână la mijloc.
Acum e momentul să învelim rulada bine în hârtia de copt, apoi mai umezim încă o bucată de hârtie şi înfăşurăm rulada şi în această hârtie, pentru a nu pătrunde apă în timpul fiertului.
Legăm la capete cu aţă alimentară.
Într-o oală mare punem câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin, boabe de ienibahar, 1 ceapă tăiată în patru, un morcov şi 3-4 l de apă. În momentul în care începe să fiarbă punem rulada şi fierbem la foc mic 1 oră şi 20 minute, apoi scoatem rulada, rupem hârtia de copt şi o lăsăm să se răcească complet înainte de a o tăia.
Dacă nu o consumăm imediat, după ce s-a răcit o învelim bine în folie alimentară sau o vidăm".
sursa: Adihadean.ro

"Avem nevoie de: 650 g piept de pui, 1 ardei capia, 100 g măsline verzi/negre, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 100 g bacon, cimbru uscat.

Punem în robotul de bucătărie pieptul de pui, 2/3 din el şi îl mărunţim bine, iar o parte îl tocăm cubuleţe.

Într-un bol punem pieptul de pui (şi cel făcut pastă în robot si cel tocat la cuţit), ardeiul capia tocat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, condimentele şi măslinele fără sâmburi. Amestecăm bine.

O hârtie de copt o umezim bine cu apă, o stoarcem şi o punem pe masa de lucru. Punem compoziţia pentru ruladă, aşezată într-un dreptunghi; în centru aşezăm fâşiile de bacon, apoi strângem rulada cu ajutorul hârtiei astfel încât baconul să rămână la mijloc.Acum e momentul să învelim rulada bine în hârtia de copt, apoi mai umezim încă o bucată de hârtie şi înfăşurăm rulada şi în această hârtie, pentru a nu pătrunde apă în timpul fiertului. (Citeste si: Secretul celor mai buni caltabosi! Nu mai face aceasta greseala)

Legăm la capete cu aţă alimentară.

 

Într-o oală mare punem câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin, boabe de ienibahar, 1 ceapă tăiată în patru, un morcov şi 3-4 l de apă. În momentul în care începe să fiarbă punem rulada şi fierbem la foc mic 1 oră şi 20 minute, apoi scoatem rulada, rupem hârtia de copt şi o lăsăm să se răcească complet înainte de a o tăia. (Citeste si: Motivul pentru care nu ti se incheaga piftia! Toata lumea face aceasta greseala)


Dacă nu o consumăm imediat, după ce s-a răcit o învelim bine în folie alimentară sau o vidăm".
sursa: Adihadean.ro

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P