novalue
Un primar din Iasi, inregistrat cand cerea spaga: "Iti opresti tu 5, mi-ai dat mie 15 si mi-am facut treaba"- Dialogul e de senzatie! Edilul, condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta!

Stiri

Un primar din Iasi, inregistrat cand cerea spaga: "Iti opresti tu 5, mi-ai dat mie 15 si mi-am facut treaba"- Dialogul e de senzatie! Edilul, condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta!

Un primar din judetul Iasi a fost inregistrat de reprezentantul unui investitor italian cand cerea spaga 20.000 de euro.

Constantin Cibotaru, edilul comunei Bals, a fost condamnta la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita si trafic de influenta.

 

Primarul a fost inregistrat chiar in fata primariei din localitate, anunta Adevarul.ro.

 

 

Constantin Cibotaru: 5.000, nu?..şi restul, ce mai este, ce mai dau...înţelegi. De asta, dacă îţi iei tu 5, mai iei vreo 5 poate îţi mai iei la avizări că nu mai este nevoie să mai deschid asta asta...dar

nu mai spui la nimeni.

Denunţător: Nu, dar nu.. Cibotaru: Nici măcar nu trebuie să discuţi treburile astea(...).

Cibotaru: Îţi opreşti tu 5, mi-ai dat mie 15 şi-am făcut treaba(...) Îi mai bun aşa. Îţi iei tu 5 mii şi nu ai nicio treabă. Nu e bine aşa? Eu zic că îi destul de bine. Şi după aia vedem dacă e de acord ăsta să cumpere terenul ăla acolo....Dacă nu şi nu, facem altă treabă.

Dau grajdul ăla, mă gândesc la un preţ, îl cumpără şi dă ...(n.r. neinteligibil) de milioane. Şi-atunci am rezolvat problema....

Denunţător: un preţ bun, ca să nu...

Cibotaru: Da, da, da, da. Nu? Îi mai bun aşa!

Denunţător: Propun prima dată ăsta de aici. Aici este un hectar?

Cibotaru: Ai 80 de ari. Îi bun şi 80 de ari, intravilan, tot. Da’ ce-ţi trebuie?(...) Păi discutaţi cu el şi dacă e aşa...dăm

o hotărâre de Consiliu Local....

Denunţător: El când zice, când dă drumul la bani...avem încredere

Cibotaru:(...) să facem tot posibilul să cumpere el(...) Cibotaru: Vezi care e situaţia, ţi-am spus. Şi dacă el vrea să cumpere aici... ia legătura tot cu mine. Că el vrea 100.000 aici.(...) Bun, vorbim şi îmi dai un telefon şi îmi spui exact dacă e bine sau nu îi bine. „Băi, este bine sau nu-i bine”...

Denunţător: În principiu ţi-am spus, el este de acord cu concesiunea...tre’ să îi dea avizul proiectantul. Aşteaptă de la mine schiţa...

Cibotaru: Schiţa să-i spună exact care ar fi. Adică aia de 50 plus aia de 90. Trece pe la deal pe acolo conducta, poate să dea o dimensiune exactă la conductă să vadă cum poate să amplaseze. Să vadă cum se încadrează. Dacă necesită o bucată, că bucata aia jumate, discutăm după aia rapid, la foc rapid să facem treaba.

(...) Numai să fie bine pentru că, na, ştii cum îi? Şi la el, şi la mine şi la tine, cu cât se mişca treaba repede cu atât ne simţim şi noi bine!

Denunţător: Normal!

Cibotaru: Adică fiecare are nevoie şi mai ales acum pe timp de vară Denunţător: Da cum.

Cibotaru: N-are rost să afle unul altul. Aici trebuie să rămână...Nu în altă parte cu discuţii, cu vorbe, cu aluzii. Băi, asta este, am tras, am adus investitori.