LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Un primar vrea să facă oameni de afaceri din persoane fără venituri

O primărie din Gorj a obţinut finanţare europeană pentru desfăşurarea unui proiect social în valoare de 1.000.000 de euro.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Un primar vrea să facă oameni de afaceri din persoane fără venituri


In articol:

O primărie din Gorj a obţinut finanţare europeană pentru desfăşurarea unui proiect social în valoare de 1.000.000 de euro. Proiectul va fi implementat în localitatea Bustuchin pe o perioadă de 3 ani, timp în care vor fi susţinute persoanele fără posibilităţi materiale, iar 10 dintre acestea vor fi transformate în oameni de afaceri.

Un primar vrea să facă oameni de afaceri din persoane fără venituri

În cadrul acestui proiect social vor fi angajate 25 de persoane care vor oferi servicii grupurilor ţintă din comuna Bustuchin. "O să angajăm îngrijitori, asistenţi medicali, profesori, asistenţi sociali, pentru că avem un grup ţintă de aproximativ 290 de persoane şi avem câte un îngrijitor sau un angajat la 10 persoane cu probleme sociale. Să vă dau un exemplu, va merge un îngrijitor la acei bătrâni singuri, să se asigure că au curăţenie, că au ce mânca, le duce alimente că avem buget şi pentru aşa ceva", a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Citeste si: Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei

Citeste si: Decizia luată de Prodanca după ce fiica ei ”a fugit” din Italia de frica epidemiei de coronavirus! Impresara a plecat rapid în locul în care s-a stabilit fata ei

Citeste si: Capitala se confruntă cu al doilea caz de coronavirus. Surpriză totală! Cine este persoana

Mai mult decât atât, o parte dintre aceste persoane din grupul ţintă vor trebui să-şi facă o afacere în perioada de implementare a proiectului. "Ce mi se pare foarte interesant este faptul că 10-12 persoane cu venituri reduse, din cadrul proiectului, trebuie să le facem "oameni de afaceri", adică să-şi deschidă o afacere. Ne gândim la o vulcanizare, o spălătorie, o făbricuţă de pahare de unică folosinţă sau mai ştiu eu ce. La finalul proiectului aceştia nu mai sunt persoane cu probleme sociale, ci antreprenori", a mai spus Ion Ciocea.

Citește mai mult pe Pandurul 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate