Un renumit artist roman a murit astazi! Colegii lui il regreta: "L-am stimat foarte mult pentru felul lui de a fi"

Un fotograf renumit din Brasov a incetat din viata astazi. Colegii de breasla transmit condoleante familiei indurerate.

Distribuie pe:

fara descriereFotograful brasovean Virgil Nastasi a murit astazi.

Dan Dinu, un alt fotograf renumit a postat pe Facebook un mesaj prin care isi exprima regretul in legatura cu tragica veste. kalooga_36441" In urma cu putin timp, s-a stins din viata un fotograf si alpinist brasovean pe care l-am stimat foarte mult... nu numai pentru ce a realizat, ci mai ales pentru felul lui de a fi. Este vorba de Virgil Nastasi. A lasat in urma foarte multe imagini care sa ne povesteasca despre cum se mergea pe munte in acei ani de inceput", a scris Dan Dinu pe Facebook.

Născut în 1939, de profesie inginer mecanic, între 1957-1962  Virgil Nastasi a practicat alpinismul în cadrul asociaţiei sportive "Ştiinţa" Braşov, iar între 1967-1976 speologia la clubul "Avenul".

Pasiunea pentru munte şi frumuseţile naturii i-au trezit şi dorinţa de a înregistra imaginile şi întâmplăriule trăite, ajungând astfel să practice fotografia. A început să fotografieze în anul 1955, cu un aparat Voigtländer Becssa model 1938, fromat 6×9 cm cu burduf, imaginile realizate având un caracter preponderent documentar.

În anul 1970 a participat la concursul de artă fotografică cu temă turistică "România Pitorească" Bucureşti, unde din cele 4 lucrări trimise au fost admise 3, una fiind distinsă cu "Menţiune". Aceasta l-a stimulat să-şi aprofundeze cunoştinţele în domeniul fotografiei şi a început să studieze ca autodidact elementele compoziţiei artistice a imaginii vizuale şi posibilităţile creative ale aparatului fotografic.

În 1971 a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAF), iar în 1972, prin reactivarea mişlcării fotografice în Braşov, a devenit membru fondator al fotoclubului "EXDECO".

De atunci a participat la diferite saloane naţionale şi intrenaţionale de artă fotografică, având numeroase lucrări admise şi premiate.

În 1999 primeşte titlul de "Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică" (AFIAP) iar în 2003 cel de "Excellence FIAP" (EFIAP).
Ca şi la începutul activităţii fotografice, genul preferat a rămas tot peisajul natural, de la adâncul peşterilor şi farmecul pădurilor, până la crestele înzăpezite ale munţilor.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate