
In articol:
Un român, care are credit la bancă de mai bine de cinci ani, plătea la început, mai exact în anul 2017, suma de 856,64 lei. Ei bine, mare i-a fost mirarea, atunci când în luna iunie a anului 2022 a primit un mesaj de la bancă, acolo unde i-a fost transmis faptul că, din cauza creșterii indicelui ROBOR, prețul ratei pe care trebuie să
o achite lunar a crescut.Mai precis, acesta a ajuns să plătească, în prezent, suma de 1203,36 lei. Așadar, românul a făcut o postare pe TikTok, cu mesajele primite din partea băncii, acolo unde era exemplificată clar creșterea ratelor lunare, pe parcursul celor cinci ani.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Mesajele pe care un român le-a primit de la bancă Mesajele pe care un român le-a primit de la bancă
Cine beneficiază, de fapt, de măsura Guvernului de a amâna plata ratelor pentru 9 luni
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a explicat că, de fapt, măsura adoptată de Guvern, pentru a amâna ratele lunare la credite pentru o perioadă de 9 luni nu reprezintă o scutire, ci doar o simplă amânare. Concret, amânarea creditelor a fost inclusă, în primă fază, în discuțiile pentru pachetul „Sprijin pentru România”, dar a fost scoasă pe ultima sută de metri.
De precizat este că, această inițiativă a apărut încă din primul an al pandemiei, fapt ce înseamnă că beneficiarii din anii 2020 și 2021 nu ar mai putea face același lucru și anul curent, potrivit declarațiilor economistului Adrian Negrescu.
„Ideea e simplă: să ne facem că facem ceva.Dacă este să te uiți la condițiile amânării ratelor din precedentele două ediții, din 2020 și 2021, noi ne-am epuizat deja baza de clienți pentru această măsură. Nu pot beneficia de amânarea ratelor decât acei oameni care n-au mai beneficiat de această măsură, iar asta înseamnă că cei 700.000 de oameni din 2020 și cei 20.000 de oameni din 2021 nu vor putea intra în acest mecanism, dacă se respectă regulile de la prima măsură. Mai mult decât atât, nu pot beneficia de această măsură de amânare a ratelor cei care au datorii la bănci, adică cei care au rate restante. Dacă se menține același tip de regulament, e probabil ca numărul clienților să fie unul foarte, foarte mic și efectele să fie pe măsură”, a declarat Adrian Negrescu în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.